Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Росії представлено книжку українських авторів про дівчинку-чаклунку Ірку-Хортицю

Мистецький погляд 16872 перегляди

Опубліковано - 23.09.2009 00:38 | Всі новини | Версія для друку

В українській літературі з’явилася своя дівчинка-чаклунка
В українській літературі з’явилася своя дівчинка-чаклунка
Українські письменники Ілона Волинська і Кирило Кащеєв випустили книгу “Фан-клуб чаклунства”, головну героїню якої російські ЗМІ називають “російським еквівалентом” Гарі Поттера.

Це перша книга з серії творів, присвячених дівчинці-чаклунці Ірці-Хортиці (“Ірка Хортиця i магiчний квест”, “Ірка Хортиця приймає виклик”, “Ірка Хортиця: Наддніпрянська відьма” та інші.), повідомляє РІА Новості.

На відміну від книжок фентезі, які заполонили книжкові магазини, ця книга знайомить юних читачів із забутим чарівним світом слов’янської і давньоруської міфології, повідомили у видавництві “Ексмо”.

"Ця книга стала довгоочікуваною новою хвилею, що йде на зміну гарріпоттероподібній літературі вітчизняного і західного розливу", - зазначила менеджер видавництва Марія Челіщева.

За сюжетом, 11-річна героїня книги має зустрітися зі слов`янськими народними казковими персонажами - Бабою-Ягою, русалками, Покутником, Блудом, мавками, домовими.

Ірка живе з бабусею у приватному будинку, біля міських багатоповерхівок, допомагає по господарству, ходить до звичайної школи і мріє про красиве життя. Про магію або чаклунство вона не думає. Але раптом у світі Інтернету і мобільних телефонів з нею починає відбуватися нез’ясовне і невідоме. Її чекає небезпечний, але цікавий шлях. Вона зустріне друзів і ворогів - як серед найзвичайнісіньких людей, так і серед казкової нечисті.

Українські письменники Ілона Волинська і Кирило Кащеєв працюють разом уже 10 років. Волинська - автор низки наукових робіт зі староукраїнської, старослов’янської літератури і культурології. Кащеєв - кандидат історичних наук, журналіст.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.