Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер перший космонавт-українець Павло Попович

Втрата 13565 переглядів

Опубліковано - 30.09.2009 12:53 | Всі новини | Версія для друку

Помер перший космонавт-українець Павло Попович
Помер перший космонавт-українець Павло Попович
На 79-му році життя раптово помер льотчик-космонавт СРСР, перший космонавт-українець, двічі Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації Павло Попович.

Як повідомляє Аерокосмічний портал України, Попович помер учора, 29 вересня.

У той же час, як повідомило інформоване джерело, Попович помер у гурзуфському санаторії від інсульту.

Попович народився 5 жовтня 1930 року в м. Узин Київської обл. Закінчив 7-річну школу і ремісниче училище в м. Біла Церква (1947), Індустріальний технікум трудових резервів у Магнітогорську (1951), Центральні авіаінструкторські курси удосконалення офіцерського складу ВПС (1954), Військово-повітряну інженерну академію ім. М.Є. Жуковського в Москві (1968).

Здійснив два космічні польоти: як пілот на космічному кораблі "Восток-4" за програмою першого групового польоту на кораблі "Восток-3" (12-15 серпня 1962 р.) і як командир космічного корабля "Союз-14" і військової орбітальній станції "Салют-3" (3-19 липня 1974 р.).

Був обраний депутатом Верховної Ради УРСР 11-го скликання (1964-1988). Попович очолював організацію української діаспори у Москві. Почесний громадянин українських міст Біла Церква, Полтава, Запоріжжя. Герой Праці Демократичної Республіки В`єтнам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.