Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


15-річну школярку у Києві невідомі облили кислотою

Надзвичайна подія Регіон: м.Київ 10992 перегляди

Опубліковано - 6.09.2006 15:22 | Всі новини | Версія для друку

15-річну школярку у Києві невідомі облили кислотою
15-річну школярку у Києві невідомі облили кислотою
У Богдани Гончаренко вражено 20% обличчя й тіла. Рани глибокі й стан її здоров’я називають тяжким.

Трагедія трапилася біля під’їзду будинку на Оболоні. На 15-річну дівчину, що вранці вийшла вигуляти свою собаку, вже чекали двоє чоловіків із пластиковою пляшкою в руках.

Не встигла дівчина озирнутися, як невідомі хлюпнули дівчині в лице отруйною речовиною. Того ж дня Богдана Гончаренко потрапила до столичного опікового центру, де дівчині одразу ж поставили діагноз - опіки концентрованою кислотою.

Ольга Коваленко, провідний хірург Київського опікового центру:
- Дика, жорстока, звичайно, драма. Це просто трагедія - 20% хімічного опіку. У неї постраждала голова, обличчя, тіло і руки. У зв'язку з цим постраждало обличчя, у неї постраждали очі, можливі проблеми із зором, рубці. Буде маса пластичних операцій.

За словами хірурга, постраждалій, не дивлячись на опіковий шок, зробили першу операцію, для того щоб зупинити дію отрути, що пропалила тіло дівчини буквально до кісток.

Пані Ольга каже: дія хімічної речовини викликала у Богдани опікову хворобу, внаслідок якої дуже пошкоджені внутрішні органи. Тому зараз лікарі борються не скільки за зовнішній вигляд дівчини, а більше - за її життя.

Рідні постраждалої впевнені: те, що сталося - помста їхній сім’ї за подію кількамісячної давнини. На святкуванні дня народження Богдани трагічно загинув її однокласник: чи то викинувся з 9-го поверху квартири, де відбувалося свято, чи випадково випав. За словами матері постраждалої, після того випадку вона не раз отримувала погрози від батьків загиблого хлопця.

Вікторія Петрівна, мати постраждалої:
- У нас є підозри, найголовніше, - ніхто не сумнівається, хто це зробив. Людям треба було помститися, і вони знайшли, кому помститися. Хоча чудово знають, що провини у дівчинки немає ніякої. Якщо їм від цього стало легше - я їм прощаю.

За словами Вікторії Петрівни, тільки одна доба лікування її дитини коштує близько 200 доларів США - стільки коштують імпортні антибіотики. А ще Богдані дуже потрібна донорська кров.

Родичі дівчинки звертаються до всіх, хто може та бажає допомогти. Надіслати гроші, що підуть на лікування Дани, можна на розрахунковий рахунок з такими реквізитами:

р/р 260 02 000 325 901, акціонерний банк «Київ», МФО 322 498, ЗКПО 262 08 05 143.
Для Гончаренко Вікторії Петрівни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.