Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто їх кришує? На космічних хабарників закон не розповсюджується?

Правосуддя Регіон: м.Київ 8351 перегляд

Опубліковано - 23.11.2009 13:18 | Всі новини | Версія для друку

Хто їх кришує? На космічних хабарників закон не розповсюджується?
Хто їх кришує? На космічних хабарників закон не розповсюджується?
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявляє, що київська влада робить все, щоб ніхто з її представників не був притягнутий до відповідальності за хабарництво і корупцію.

Про це Луценко сказав в інтерв`ю «Газете по-киевски» (№220 (1620)).

«Київська влада робить все, щоб ніхто, навіть з середньої ланки їх угруповання, не був притягнутий до відповідальності», - сказав міністр, коментуючи останню інформацію в ЗМІ про те, що на хабарі «погорів» начальник одного з управлінь КМДА.

«Йому дійсно інкримінують отримання хабара – 3 млн. грн. – через посередника. Однак питання арешту вирішують слідчий прокуратури і суддя», - сказав Луценко.

На запитання, як столична влада впливає на правоохоронців, міністр відповів: «Міліція свою справу робить – затримуємо при отриманні хабарів, готуємо матеріали про службові злочини, а потім, згідно із законом, зобов`язані передати їх в прокуратуру. На жаль, часто далі не спрацьовує механізм арешту, і чиновник залишається на волі. У принципі і так може бути, підписка про невиїзд – це ще півбіди. Але далі справи не розслідуються. Я не пам`ятаю жодної успішно завершеної у суді справи про хабарі київських чиновників!»

Як приклад Луценко нагадав затримання близько місяця тому за хабар заступника голови однієї з райадміністрацій столиці.

«Передали матеріали в прокуратуру, а вони місяць думають: порушувати справу чи як завжди? Такої протидії притяганню до відповідальності «злодійкуватого» чиновництва, як у Києві, немає ніде!», - наголосив Луценко.

За його словами, правоохоронці назбирали вже дуже багато фактів щодо зловживань київської влади. «Тека називається «Космонавти». Фактів стільки, що вони туди вже не поміщаються», - сказав міністр.

Як повідомлялося раніше, 19 листопада прокурор Києва Євген Блажівський повідомив, що столична прокуратура порушила кримінальну справу за фактом здирництва і отримання 3 млн. грн. хабара начальником одного з управлінь Київської міської державної адміністрації, якого було затримано нещодавно працівниками УСБУ в Києві і Київській області. Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді "підписки про невиїзд".

За словами Блажівського, гроші посадовець вимагав за сприяння у розв’язанні питання про розміщення плавзасобу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.