Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мер Дрездена заборонила зображувати себе голою

Мистецький погляд 11801 перегляд

Опубліковано - 5.12.2009 05:35 | Всі новини | Версія для друку

Картина Еріки Луст, що зображає мера Дрездена. З персонального сайту художниці
Картина Еріки Луст, що зображає мера Дрездена. З персонального сайту художниці
Мер Дрездена 56-річна Хельмі Ороз через суд добилася заборони на показ картини, де вона зображена голою, розкинувши руки на тлі проектованого мосту Вальдшлесшен (Waldschlosschen) з одним лише ланцюгом градоначальника на шиї і в рожевих підв’язках на стегнах.

Суд заборонив художниці Еріці Луст (Erika Lust) публічно виставляти картину, у тому числі й у себе на персональному сайті, повідомляє Lenta.ru.

Власне художниця заявляє, що картина символізує безпорадність мера і марність її спроб зупинити будівництво моста, який загрожує назавжди зіпсувати долину Ельби, внесену до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Проте сама Хельма Ороз (Helma Orosz) вважає себе глибоко ображеною, відзначивши, виступаючи в суді, що художниця перейшла всі межі, зобразивши її в "зневажливій і дискримінуючій манері". У рожевих панчішних підв'язках мер побачила натяк на проституцію.

Адвокат художниці намагалася довести на суді, що картина є сатирою. Вона звернула увагу, що головне в картині не оголена мер Дрездена, а питання збереження культурної спадщини, яке вже давно хвилює німецьку громадськість. Проте суд ці докази не прийняв до уваги.

Еріка Луст має намір подати апеляцію. Безпосередньо перед процесом на знак протесту вона представила новий варіант картини, де мер була зображена в тій самій позі, але тепер вже з голови до ніг закрита чорної паранджею.
Еріка Луст на знак протесту вона представила новий варіант картини
Еріка Луст на знак протесту вона представила новий варіант картини

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.