Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Свято демократії. На Одещині забезпечують прохід “потрібного” кандидата

Вибори-2010 Регіон: Одеська область 7366 переглядів

Опубліковано - 15.01.2010 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Свято демократії. На Одещині забезпечують прохід “потрібного” кандидата
Свято демократії. На Одещині забезпечують прохід “потрібного” кандидата
Виборчі дільниці Іллічівська в Одеській області приймають рішення про відкритість кабінок для голосування.

За два дні до виборів там майже одностайно голосують за зняття шторки на вході до кабінок, повідомляють джерела.

За словами рядових членів виборчих дільниць, їхніх керівників збирали в окружній комісії для інструктажу, де рекомендували обійтися на виборах без такої шторки.

Ті, хто утримався від підтримки цього рішення, кажуть, що його ухвалили "зі слів голови і секретаря комісії".

"Я зрозумів так, що приїжджали якісь люди нібито з ЦВК і дали усну рекомендацію на цей рахунок, мотивували її тим, що люди можуть псувати бюлетені, а головне - фотографувати їх. Щоб запобігти, у першу чергу, фотографування бюлетенів, і було прийняте рішення про відсутність однієї зі шторок на кабінці для голосування ", - сказав член виборчкому дільниці № 96 Іллічівська Олександр Кльосов.

Повідомляється, що така ситуація по всьому округу №142: Біляївський, Овідіопольський райони, міста Біляївка, Іллічівськ, Теплодар. Орієнтовна кількість виборців - 194,8 тисяч.

Місцевий Комітет виборців вважає, що відкриті кабінки для голосування суперечать закону, бо порушується таємниця голосування.

"Якщо дійсно є факт того, що керівників дільничних виборчих комісій збирали в окружній комісії та інструктували щодо цього питання, то виникає питання чому окружна комісія прийняла таке рішення і чому вона відходить від норм законодавства та інструкцій ЦВК", - каже голова Одеської обласної організації КВУ Анатолій Бойко.

"А голови дільничних комісій мають відповідати, чому вони беззастережно дослухаються до цих рекомендацій і не з'ясували, з чим самим пов'язана така дивна настанова. Подібна ситуація викликає різноманітні припущення: можливо, в окружної комісії зникла частково матерія для виготовлення кабінок", - додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.