Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Президента вважають легітимним рішення судів по маякам

Влада 11233 перегляди

Опубліковано - 15.09.2006 16:28 | Всі новини | Версія для друку

У Президента вважають легітимним рішення судів по маякам
У Президента вважають легітимним рішення судів по маякам
Секретаріат Президента вважає легітимним рішення Севастопольського апеляційного госпсуду про повернення Міністерством оборони РФ 77 маяків та інших навігаційних об’єктів, розташованих в севастопольській зоні, Україні в особі Державної установи «Держгідрографія».

Про це на брифінгу у п’ятницю заявив радник Президента Микола Полудьонний.

«Що стосується легітимності цього рішення, то у будь-якій країні за будь-якими конвенціями розгляд спорів щодо права власності на нерухоме майно здійснюється судами тієї країни, на території якої знаходиться це нерухоме майно», - сказав Полудьонний.

Він висловив здивування заявами представників уряду про те, що питання маяків буде розглядатися шляхом переговорів з російською стороною. «Не можна починати переговори не визначившись у кого знаходиться майно», - зазначив Полудьонний. За його словами, рішення Апеляційного суду засвідчує те, «що ці об’єкти утримуються незаконно і повинні бути передані Україні». Він вважає, що в даному випадку позиція уряду повинна бути консолідованою з позицією Генеральної прокуратури, яка подавала цей позов і суду, який прийняв таке рішення.

Що стосується виконання судового рішення, то, за словами Полудьонного, це вже є питанням виконавчої влади.

Нагадаємо, що 14 вересня Севастопольський апеляційний господарський суд ухвалив остаточне рішення про повернення Міністерством оборони Російської Федерації 77 маяків та інших навігаційних об’єктів, розташованих в севастопольській зоні, Україні в особі Державної установи «Держгідрографія».

Між тим, нещодавно прем'єрміністр України Віктор Януковч заявив, що не вважає, що рішення судів є легітимними щодо визначення права власності на навігаційні об'єкти, які розташовані на українському узбережжі Чорного моря і є предметом суперечки із Росією. Він впевнений, що вирішення цієї проблеми є компетенцією україно-російської комісії по Чорономорському флоту.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.