Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дії уряду перевірить прокурор

Влада 10421 перегляд

Опубліковано - 18.09.2006 10:56 | Всі новини | Версія для друку

Дії уряду перевірить прокурор
Дії уряду перевірить прокурор
Президент Віктор Ющенко доручив Генеральному прокурору протягом 10 днів перевірити факти незаконного відшкодування ПДВ.

“Думаю, що справедливе обурення викликає в ділових колах та компенсація ПДВ, яка була проведена у серпні по регіонах України. По різних регіонах України. Ми почали повертатися до практики, яка два роки тому вже була, яка породила недовіру бізнесу до влади, маніпуляції влади, шахрайство, зрештою, породила ті основи корупції, які виникали у компенсації ПДВ”, - сказав Президент Ющенко.

“Я не можу по-іншому прокоментувати зміст такого типу політики податкової адміністрації в серпні, коли загальний план відшкодувань по країні виконаний на 76%, компенсування доданої вартості в Республіці Крим виконане на 130%, компенсування у Луганській області виконане на 130%, компенсація ПДВ у Донецькій області – на 221%, у Волинській області планове завдання виконане лише на 2,7%, Київській області – 6%, 11% – у Полтавській, 12,9% – Рівненська, 14,9% – Чернівецька, 16% – місто Київ”, - зазначив він.

Ющенко назвав це “ручним управлінням розподілу фінансових потоків, які чітко визначені законом, і стоять як планове завдання компенсації по тих чи інших областях” - повідомляє прес-служба Президента. “Я дав доручення Генеральному прокурору протягом 10 днів перевірити всі ці обставини – чому порушено державний закон про бюджет, що в основі цих дій було закладено – і зробити механізм моніторингу, який би унеможливлював проведення такої політики податкової адміністрації в майбутні місяці”, - зазначив Ющенко.

Як повідомлялося раніше, Міністерство внутрішніх справ наполягає на створенні єдиної бази даних підприємств, яким відшкодовується податок на додану вартість. Про це заявляв Юрій Луценко.

Натомість, Голова Державної податкової адміністрації України Анатолій Брезвін заявляв, що вибіркового відшкодування ПДВ не буде, держава ретельно перевірятиме всі заявки до відшкодування. “Вибіркового відшкодування ніколи не було. Сьогодні такі умови, коли зменшилися темпи зростання виробництва, зменшився експорт, а суми заявленого ПДВ зростають непропорційними темпами. Тому ми повинні відокремити товаровиробників, оптових торговців і трейдерів від тих, хто створює імітацію діяльності для відшкодування. Рівень удосконаленості зростає”, - відзначив Брезвін в своєму першому інтерв'ю на цій посаді.

Як бачимо, практика відшкодування ПДВ із очевидним, “регіональним ухилом”, стає другим каменем спотикання у розрекламованій “ідилії” постунівесального простору держави двох “В”.

Дивно інше. Хто ж серед оточення гаранта такий наївний, аби повірити, що та команда, яка нещодавно уособлювала “злочинний режим” може стати командою патріотів? А може справа навіть не у гаранті, а сценарії, який дедалі більше стає некерованим, бо у ході постанови відбувається зміна режисерів?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.