Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд змусив Симоненка вибачитися за брехню про Шухевича

Правосуддя 8168 переглядів

Опубліковано - 9.03.2010 11:20 | Всі новини | Версія для друку

П.Симоненко повинен спростувати свій виступ
П.Симоненко повинен спростувати свій виступ
Позов дітей Головного командира УПА Романа Шухевича до першого секретаря ЦК КПУ Петра Симоненка задоволено.

Про це повідомляє у своєму блозі відомий відомий український поет і перекладач Мойсей Фішбейн.

Як зазначено у повідомленні 14 січня цього року Печерський суд Києва задовольнив позов дітей Головного командира УПА Романа Шухевича до очільника КПУ щодо поширеної ним у 2007 році неправдивої інформації про те, буцім А.Гітлер вручив Р.Шухевичу дві німецькі нагороди – «Залізні хрести». Таку заяву Симоненко зробив з трибуни парламенту.

Однак під час судового розгляду ані він , ані його представники не змогли навести бодай мінімальних доказів того, що така подія справді була.

Відтак суд вирішив: «Зобов’язати Симоненка Петра Миколайовича на найближчому з моменту набрання законної сили рішення суду пленарному засіданні Верховної Ради України спростувати поширену ним недостовірну інформацію про Романа Шухевича».

У повідомленні М.Фішбейна вказано, що відповідач не оскаржив рішення суду, відтак воно набуло законної сили і на найближчому пленарному засіданні П.Симоненко мав би спростувати свій виступ майже трирічної давнини.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.