Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Масштабний кібернапад пов’язали з планами Болгарії купити винищувачі США

Світ навколо нас 3526 переглядів

Опубліковано - 16.07.2019 17:03 | Всі новини | Версія для друку

F-16 ВПС Греції
F-16 ВПС Греції
Персональну та фінансову інформацію мільйонів болгар було розголошено через кібернапад, проведений з використанням російської електронної пошти.

Міністр внутрішніх справ країни Младен Марінов пов’язав масштабний хакерський напад з планами Болгарії закупити нові американські винищувачі F-16, повідомляє Reuters.

"Організовані злочинні групи зазвичай провадять кібернапади, прагнучи отримати фінансовий прибуток, але тут можливі політичні мотиви. Уряд вирішив вчора купити винищувачі F-16 і електронні повідомлення з закликами до відставки Горанова надходили з Росії. Можна здогадатись", - сказав Марінов.

Міністр фінансів Болгарії Владіслав Горанов, однак, не погодився з цією теорією наголосивши, що хакерський напад відбувся до того, як угоду про купівлю винищувачів було погоджено.

Хакери отримали доступ до системи податкової служби Болгарії, в результаті чого 3% бази даних податкової адміністрації було розголошено.

"Можливо, це перший випадок в Болгарії, коли це було успішним і було викрадено персональні дані", - заявив Марінов місцевому каналу bTV.

Країна звернулась по допомогу до Європейської установи з кіберзебпеки для посилення захисту систем, що оперують персональними даними.

11 липня міністр оборони Болгарії Крассімір Каракачанов підписав контракти на купівлю восьми винищувачів F-16, виробництва Lockheed Martin а також допоміжне устаткування.

Контракт загальною сумою у 1,26 мільярда доларів стане найбільшою військовою закупівлею Болгарії з часів падіння Радянського Союзу, повідомляють ЗМІ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.