Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Захід закликає російську владу до негайного звільнення Навального

Світ навколо нас 1235 переглядів

Опубліковано - 18.01.2021 11:47 | Всі новини | Версія для друку

Захід закликає російську владу до негайного звільнення Навального
Захід закликає російську владу до негайного звільнення Навального
Джейк Салліван, якого обраний президент США Джо Байден має намір призначити радником з національної безпеки, закликав негайно звільнити критика Кремля Олексія Навального.

У своєму твіті, опублікованому в неділю, Салліван заявив, що «атаки Кремля на Навального - це не просто порушення прав людини, а й образа росіян, які хочуть, щоб їхні голоси були почуті».

До звільнення Навального закликав і сенатор Берні Сандерс, який підкреслив, що США повинні проявляти солідарність з тими, хто бореться з корупцією і працює на благо демократії в усьому світі.

Сенатор Боб Менендез також закликав російську владу звільнити опозиціонера. «Страх російського уряду перед легітимної політичної опозиції сьогодні знову стан очевидним з його арештом. Путін повинен звільнити його та почати справжні політичні дебати замість того, щоб боязко ховатися у куті. Російські люди заслуговують на краще», - написав він у себе в Твіттері.



Голова Європейської ради Шарль Мішель назвав затримання Навального «неприйнятним». «Я звертаюся до російської влади з закликом негайно звільнити його», - написав він у «Твіттері».

«Вони не змогли зламати Навального отрутою. Вони не зламають його тюрмою. Хай наша солідарність буде його силою», - написав у себе в Твіттері екс-президент Європейської ради Дональд Туск.

Із закликом звільнити Навального звернувся прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкий, який назвав затримання політика «спробою залякати демократичну опозицію в Росії» і закликав прийняти «оперативні і недвозначні» заходи у відповідь на рівні ЄС.

Раніше Литва заявила, що вона звернеться до Європейського Союзу із закликом негайно ввести нові санкції проти Росії у відповідь на арешт Навального. «Ми закликаємо Росію негайно звільнити Навального і притягнути до відповідальності винних у замаху на його життя», - заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. У заяві литовської сторони, направленому Reuters, йдеться про те, що арешт Навального порушив правозахисні принципи, встановлені Європейською Радою.

Раніше міністр написав у «Твіттері», що сусідні країни-члени ЄС, Латвія і Естонія, також працюватимуть над «введенням обмежувальних заходів» щодо Росії.

Поліція затримала Навального після прибуття в московський аеропорт в неділю, після того як він повернувся в Росію з Німеччини вперше після отруєння влітку минулого року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.