Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Навального утримують у СІЗО «Матроська тиша» в Москві

Імперія «Совок» 1336 переглядів

Опубліковано - 19.01.2021 14:11 | Всі новини | Версія для друку

Навального утримують у СІЗО «Матроська тиша» в Москві
Навального утримують у СІЗО «Матроська тиша» в Москві
Російського опозиційного політика Олексія Навального, заарештованого на 30 діб, помістили в тримісну камеру карантинного відділення слідчого ізолятора «Матроська тиша» в Москві.

У ній він перебуває сам, оскільки після прибуття з-за кордону має пройти 14-денний карантин, повідомив секретар Громадської спостережної комісії Москви Олексій Мельников, який відвідав опозиціонера в СІЗО.

За його словами, в камері є холодильник, електричний чайник, телевізор і гаряча вода.

Член ОНК передав слова Навального про те, що він радий знову опинитися в Росії та подякував за підтримку. Навальний також повідомив, що співробітники СІЗО морального чи фізичного тиску на нього не чинять.

Навального затримали 17 січня ввечері в московському аеропорту Шереметьєво. 18 січня суд, який відбувся в будівлі поліції в місті Хімки Московської області, відправив його до СІЗО до 15 лютого. На 2 лютого призначене засідання суду про заміну Навальному умовного терміну у так званій справі «Ів Роше» на реальний на вимогу Федеральної служби виконання покарань.

17 січня Олексій Навальний прилетів до Москви з Німеччини, де від серпня проходив лікування після отруєння в Росії. Пенітенціарна служба 29 грудня оголосила його в розшук, заявивши про те, що він порушив правила випробувального терміну, зокрема, не відзначався в кримінально-виконавчій інспекції. При цьому випробувальний термін закінчився 30 грудня, а сам вирок у так званій справі «Ів Роше» – 3,5 року позбавлення волі умовно, – згідно з постановою Європейського суду з прав людини, був ухвалений у 2014 році з порушенням прав Навального.

Олексій Навальний був отруєний 20 серпня 2020 року і в стані коми відправлений на лікування до Німеччини. Він стверджує, що залишив Росію не з власної волі, і відкидає претензії пенітенціарної служби. Навальний знав про те, що йому загрожує затримання, але все одно вирішив повернутися до Росії. Навальний стверджує, що отруєний був російськими спецслужбами за вказівкою влади, можливо, особисто Володимира Путіна. Опубліковане розслідування групи Bellingcat наводить факти стеження співробітників ФСБ за Навальним, а один із імовірних причетних до отруєння них фактично зізнався в замаху.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.