Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ продовжує виловлювати російських диверсантів і шпигунів

Захист держави Регіон: Херсонська область 10326 переглядів

Опубліковано - 9.04.2014 13:08 | Всі новини | Версія для друку

СБУ продовжує виловлювати російських диверсантів і шпигунів
СБУ продовжує виловлювати російських диверсантів і шпигунів
Співробітники СБУ затримали жителя Херсонської області, який планував на чолі озброєної групи здійснити захоплення стратегічних об’єктів, зокрема Каховської ГЕС.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, чоловік 1960 р.н. створив групу з числа проросійських жителів Херсонщини та за сприяння російської сторони, через сотника так званої «самооборони Криму», готувався отримати автоматичну зброю.

Встановлено, що зловмисник, систематично виконуючи завдання військової розвідки РФ, збирав і передавав своїм кураторам у Криму інформацію щодо місць дислокації та переміщень підрозділів Збройних сил України у Херсонській області.

Здійснюються невідкладні оперативно-процесуальні дії для затримання усіх учасників диверсійної групи.

Також співробітники СБУ затримали громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, затримана жінка - Марія Коледа, 1991 р.н., прибула в Херсон 4 квітня. За її словами, це вже дев’ята її подорож в Україну.

Протягом 5-6 квітня жінка провела низку зустрічей із лідерами та активістами проросійських рухів у Херсоні, а також відвідала окремі районні центри області для моніторингу ситуації на місцях.

7 квітня ця особа брала безпосередню участь у сутичках під Миколаївською ОДА, під час яких застосовувала вогнепальну зброю, внаслідок чого, за її словами, поранила трьох осіб. Після цих подій вона, переховуючись, повернулась у Херсонську область.

Оперативниками встановлено, що 8 квітня Коледа доповіла своєму кураторові в РФ про наявність у «активістів» саморобних вибухових пристроїв у «необмеженій кількості» та досягнуту домовленість щодо отримання ними стрілецької зброї. Вона також звітувала про підготовку двох диверсійних груп (7 осіб з м. Херсон та 6 осіб з м. Нова Каховка) для направлення у м. Донецьк для участі у масових заворушеннях.

Коледа отримала також вказівку з’ясувати стан озброєння співробітників ДПСУ на кордоні АРК з материковою частиною України та можливість потрапляння з Криму, легально або в обхід встановлених пунктів пропуску, осіб, яким СБУ заборонила в’їзд в Україну.

Під час затримання у росіянки вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами та методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.