Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО збільшує допомогу Україні

Війна з Росією (АТО) 4415 переглядів

Опубліковано - 24.10.2019 09:52 | Всі новини | Версія для друку

НАТО збільшує допомогу Україні
НАТО збільшує допомогу Україні
НАТО зараз в процесі збільшення допомоги Україні, заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ, відповідаючи на питання під час прес-брифінгу напередодні зустрічі міністрів країн-членів НАТО в Брюсселі.

"Я зустрічався з президентом Зеленським і ми обговорили продовження допомоги, - наголосив посадовець. - Зараз ми в процесі збільшення допомоги, бо під час зустрічі міністрів у квітні в Вашингтоні ми узгодили новий пакет, що стосується різних сфер, включаючи військово-морські сили", передає Голос Америки.

Всі союзники – як в Північній Америці так і в Європі надають значну підтримку Україні, запевнив Столтенберґ, відповідаючи на питання американського журналіста стосовно обґрунтованості критичних зауважень президента США Дональда Трампа в бік союзників у Європі за недостатню підтримку України.

"По-перше, ми надаємо значну підтримку на політичному рівні. Ми знову і знову повторюємо, що не приймаємо незаконну анексію Криму і що ми підтримуємо територіальну цілісність України. Ми потужно підтримуємо зусилля з досягнення врегулювання на політичному рівні, втілення Мінських домовленостей і ми бачимо певний прогрес, включаючи обмін полоненими. Ми бачимо нові ініціативи, пожвавлення зусиль задля досягнення прогресу із втілення Мінських домовленостей.

Також ми надаємо підтримку на практичному рівні - ми допомагаємо їм модернізувати збройні сили та сили безпеки, різні країни-члени Альянсу надають підтримку через механізми НАТО та на двосторонній основі, в таких сферах, як навчання, організація командування та контролю, кіберсфері", - говорить Столтенберґ".

30-31 жовтня відбудеться візит делегації НАТО на чолі зі Столтенберґом до України. Візит ще раз продемонструє підтримку Альянсу України, йдеться в офіційному повідомлення НАТО.

"НАТО відвідає Україну через декілька тижнів і також відвідаємо Одесу, де ми почали допомагати в розбудові спроможностей захисту на морі", - додав генеральний секретар.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.