Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міжнародні організації закликають допомогти бідним державам отримати доступ до вакцини від коронавірусу

Світ навколо нас 1265 переглядів

Опубліковано - 19.01.2021 13:51 | Всі новини | Версія для друку

Міжнародні організації закликають допомогти бідним державам отримати доступ до вакцини від коронавірусу
Міжнародні організації закликають допомогти бідним державам отримати доступ до вакцини від коронавірусу
Надії на швидке припинення пандемії знаходяться під загрозою, бо багатші країни скуповують і накопичують усі наявні вакцини, не залишаючи жодної для бідніших країн.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєзус . Це суворе попередження Тедрос виголосив у понеділок на відкритті тижневого засідання Виконавчого комітету ВООЗ.

«Понад 39 мільйонів доз вакцини введено щонайменше в 49 країнах з високим рівнем доходу. В одній країні з найнижчим рівнем було поширено лише 25 доз. Не 25 мільйонів; не 25 000; всього 25 », - сказав він.

Глобальна ініціатива COVAX була сформована дев’ять місяців тому для забезпечення справедливого та рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для кожної країни. Організація зуміла забезпечити два мільярди доз від п’яти виробників, з можливістю отримати більше мільярда доз більше.

Як заявляє Програма ООН з питань СНІД та ВІЛ, цього року, 9 із 10 осіб у бідних країнах можуть не отримати вакцину від коронавірусу.

"Між тим багаті країни мають достатньо, щоб провести вакцинацію усього свого населення тричі. Нам потрібна народна вакцина для кожного, всюди", - твітує організація.

Але Гебреєзус заявив, що плани розпочати постачання вакцин у лютому до багатьох бідніших країн світу знаходяться під загрозою. Він сказав, що побоюється, що низка країн з високим рівнем доходу може відступити від своїх обіцянок щодо справедливого розподілу.

"Мені потрібно бути відвертим: світ перебуває на межі катастрофічного морального провалу - і ціна цього провалу буде оплачена життям та засобами існування в найбідніших країнах світу", - сказав він.

Заяву Гебреєзуса привітали в африканському відділенні "Фонду Біла Гейтса".

"Рівне поширення важливе і ми маємо разом працювати, щоб гарантувати, що вакцини отримають пріоритетні групи в усьому світі", - заявила організація у соціальній мережі Twitter.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав гарантувати доступ до вакцин у всіх країнах, а не лише у багатих.

"Наука досягла успіху, але солідарність зазнає невдачі", - попередив Гутерріш, - "Вакцини досягають країн із високим рівнем прибутку швидко, але найбідніші світу взагалі їх не мають".

У понеділок колишній голова уряду Великобританії Тоні Блер заявив в інтерв’ю виданню Bloomberg, що біднішим країнам очевидно доведеться чекати поки багатші країни здійснять вакцинацію.

Організація "Інститут Тоні Блера" також закликала до глобальної координації у питанні відповіді на це виклик.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.