Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Конституційному Суді радять не поширювати фейків

Влада 3470 переглядів

Опубліковано - 20.06.2019 18:34 | Всі новини | Версія для друку

У Конституційному Суді радять не поширювати фейків
У Конституційному Суді радять не поширювати фейків
У Конституційному суді України заявляють, що розгляд справи щодо конституційності указу про розпуск парламенту ще триває.

Про це йдеться у заяві КСУ, розміщеній на сайті судової установи.

У КСУ зазначають, що останнім часом у ЗМІ та соцмережах "масово поширюється інформація щодо наслідків ухвалення рішення Конституційного суду України у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо конституційності указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» від 21 травня 2019 року № 303/2019".

Уточнюється, що, зокрема, "лунають заклики до невиконання рішення КСУ, притягнення до відповідальності суддів КСУ за ухвалене ними рішення, а також інші категоричні заяви, що є неприпустимим у правовій державі".

"Особливу стурбованість викликає той факт, що до поширення зазначеної інформації долучаються державні діячі та окремі політики. Водночас Конституційний суд України продовжує розгляд цієї справи", - наголошують у КСУ.

У суді нагадали, що 11 червня Велика палата КСУ на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розглядала справу щодо відповідності Конституції України (конституційності) указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів», і КСУ заслухав учасників конституційного провадження.

Після цього КС перейшов до закритої частини засідання для ухвалення рішення у справі. Зокрема, "досліджуються висновки членів сауково-консультативної ради КСУ, amicus curiaе від експертів та науковців у галузі права, висновки представників громадських організацій щодо питань, порушених у конституційному поданні, аналізується досвід органів конституційного контролю зарубіжних країн та численні звернення громадян України", - додали у пресслужбі Конституційного суду України.

У судовій установі наголосили, що "ситуація, що створюється навколо ухвалення рішення Конституційного Суду України у цій справі, викликає глибоку занепокоєність", оскільки вона "дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в країні та допускає здійснення неправомірного впливу на КСУ загалом і окремих суддів Конституційного суду зокрема".

Як повідомлялося раніше, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради 8 скликання. 21 травня він підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8 скликання та призначення позачергових виборів". Позачергові парламентські вибори, згідно з указом Президента, призначено на 21 липня цього року.

23 травня указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі", а вже наступного дня в Україні стартувала виборча кампанія.

24 травня народні депутати від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання з 62 підписами народних депутатів про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР. Вони попросили розглянути це подання упродовж місяця.

29 травня КСУ відкрив провадження у даній справі і призначив її розгляд у формі усного слухання на 11 червня, після цього суд перейшов до розгляду справи на закритій частині.

Водночас, 20 червня співрозмовник Укрінформу у суді повідомив агентству, що Конституційний суд визнав конституційним указ президента Зеленського про розпуск ВР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.