Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США звинувачують росіянина і двох болгар у незаконному експорті чутливих технологій до Росії

Світ навколо нас 1953 перегляди

Опубліковано - 19.12.2020 21:34 | Всі новини | Версія для друку

США звинувачують росіянина і двох болгар у незаконному експорті чутливих технологій до Росії
США звинувачують росіянина і двох болгар у незаконному експорті чутливих технологій до Росії
США звинувачують росіянина і двох громадян Болгарії в незаконному експорті чутливих технологій до Росії.

За повідомленням Міністерства юстиції США, 48-річний росіянин Ілля Сабіров у змові з двома громадянами Болгарії (70-річний Дімітар Дімітров та 46-річний Мілан Дімітров) створили схему закупівлі стійких до радіації схем у Техасі та постачали ці компоненти до Росії через Болгарію без необхідних ліцензій.

Всіх трьох обвинувачують за трьома статтями: щодо порушення законів щодо експорту та відмивання грошей. Зокрема, в обвинувальному висновку мовиться, що Сабіров та Дімітрови у США порушили закони про надзвичайні міжнародні економічні повноваження, про реформу експортного контролю, а також положення про відмивання грошей. Кожне з цих звинувачень, якщо доведене, передбачає принаймні 20 років ув’язнення у федеральній тюрмі.

За повідомленням американського Мін’юсту, Сабіров в Росії очолює компанії “Совтест Комп” та “Космос Комплект”. Він також контролює болгарську компанію Multi Technology Integration Group (MTIG).

Обидва Дімітрови працювали на Сабірова в компаніях “Космос Комплект” та в болгарській MTIG.

Як вважає Міністерство юстиції, саме ця болгарська компанія була свого роду "прокладкою" для проведення незаконних транзакцій між США та Росією.

В обвинувачувальному висновку мовиться, що Сабіров та Дімітрови у 2014 році зустрілися із постачальником радіаційно-стійких компонентів у місті Остін (Техас). Під час цієї зустрічі їх поінформували, що цей чутливий американський товар не може вивозитись до Росії, у звязку з торговельними обмеженнями США.

Йдеться про спеціальні стійкі до радіації схеми, стійкі до пошкоджень чи несправностей у суворому космічному середовищі. Саме тому уряд США прискіпливо контролює експорт цих компонентів.

Щоб обійти американське законодавство, Сабіров, мовляв, створив фірму в Болгарії, куди закуповував контрольовані урядом електронні схеми, щоб пізніше переправити їх в Росію.

Схеми були закуплені у США і відправлені в Болгарію у 2015 році. Після цього болгарська MTIG, яка також належить Сабірову, надіслала їх в Росію. Російська компанія “Совтест” перевела більше мільйона доларів болгарській MTIG за ці частини.

За даними Мін’юсту США, паралельно в цей самий час болгарська MTIG за вказівкою Сабірова замовила у США ще інші електронні компоненти загальною вартістю у понад 1,7 мільйонів доларів.

Ці частини були відправлені зі США, у Болгарії перепаковані, і пізніше надіслані до Росії.

Наприкінці 2018 року агенти з контролю за експортом при Міністерстві торгівлі США відвідали болгарську компанію MTIG і допитали Мілана Дімітрова. Вони намагались вияснити, чи американські компоненти досі перебувають у Болгарії. Тоді Дімітров обманом заперечив вивезення цього товару до Росії.

Відтак Мілану Дімітрову висунули ще одне обвинувачення - надання неправдивої інформації представникам уряду США.

“Знову і знову ми бачимо спроби росіян отримати доступ до чутливих американських технологій”, - заявив помічник генерального прокурора з питань національної безпеки Джон Дімерс.

“Ми ніколи не дозволимо, щоб найбільш чутливі технології потрапили до рук тих, хто спробує використати їх проти нас”, - додав прокурор Грег Софер.

Міністерство юстиції США нагадує, що обвинувачувані вважаються невинними до тих пір, поки їхня провина не буде доведена в суді.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.