Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Великобританії виявлено бактерію, стійку до всіх видів антибіотиків

Невідоме 10198 переглядів

Опубліковано - 11.08.2010 14:23 | Всі новини | Версія для друку

У Великобританії виявлено бактерію, стійку до всіх видів антибіотиків
У Великобританії виявлено бактерію, стійку до всіх видів антибіотиків
Британські медики повідомили про появу в британських лікарнях супербактерії, яка не піддається навіть найсильнішим антибіотикам.

За даними вчених, бактерія, що синтезує високотоксичний фермент NDM-1, прибула в країну разом з пацієнтами, які проходили курс косметичної хірургії в Індії та Пакистані.

Фермент NDM-1 може синтезуватися багатьма бактеріями, у тому числі E.coli, і погано піддається навіть сильним антибіотикам з групи карбапенемів, які використовуються як останній засіб у боротьбі з високорезистентними бактеріальними інфекціями.

Фахівці побоюються імовірності того, що ферменти NDM-1 почнуть виробляти штами бактерій, які й без того сильно чинять опір антибіотикам, що може призвести до швидкого поширення інфекцій, які практично не подаються лікуванню.

Наразі дослідникам у Великобританії вже відома, щонайменше, одна інфекція, що викликається NDM-1, яка не лікується жодним з відомих видів антибіотиків. Схожі інфекції були виявлені і в Канаді, США, Австралії і Голландії, так що NDM-1 стає глобальною проблемою.

"Зараз головне завдання полягає у швидкому виявленні та ізоляції хворих на цю форму інфекції. Поки що переважна більшість пацієнтів з бактеріальним зараженням NDM-1 піддається лікуванню антибіотиками комбінованими", - повідомляє один з дослідників британського Агентства із захисту здоров'я доктор Девід Лівермор.

У свою чергу лікарям рекомендується ретельно дотримуватися звичайних заходів гігієни, включаючи прибирання лікарень за допомогою дезінфікуючих засобів, стерилізацію інструментів і обладнання та елементарне миття рук.

"У самій Великобританії було зафіксовано кілька спалахів, проте більшість випадків пов'язана з пацієнтами, що побували на індійському субконтиненті або проходили там лікування, - пояснює Девід Лівермор. - Саме там з'явився тип бактерій з підвищеною опірністю до антибіотиків, і тепер існує небезпека, що цей фермент стануть виробляти бактерії, які легко передаються від людини до людини". А це, за словами Лівермора, може серйозно загрожувати здоров'ю людей у всьому світі, оскільки ефективних антибіотиків від NDM-1 поки немає.

Міністерство охорони здоров'я Великобританії у зв'язку з цим уже оголосило тривогу.

"Лікарням слід тримати інфекцію під контролем і не допускати її розповсюдження, - заявив у зв'язку з цим представник міністерства охорони здоров'я. - Для цього необхідно уточнювати, чи не проходив пацієнт лікування за кордоном, і відправляти аналізи на експертизу до Агентства із захисту здоров'я. Поки що кількість захворювань невелика, і Агентство продовжує відстежувати ситуацію і просувати розробку нових антибіотиків спільно з нашими європейськими колегами".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.