Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори в Одесі: махінації у каламутній водиці

Вибори-2010 Регіон: Одеська область 10455 переглядів

Опубліковано - 1.11.2010 13:03 | Всі новини | Версія для друку

Вибори в Одесі: махінації у каламутній водиці
Вибори в Одесі: махінації у каламутній водиці
Місцеві вибори 31 жовтня в Одесі нагадали президентські вибори 2004 року і стали кроком назад у розвитку України.

Про заявив на прес-конференції голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

«Але хаосу і плутанини було навіть більше, ніж на виборах Президента-2004», - наголосив він.

За словами експерта КВУ, якщо порівнювати з останніми президентськими виборами, то на них не було такої плутанини з бюлетенями і не було зафіксовано фактів, коли на дільниці була відсутня тисяча бюлетенів.

«Розбіжність в бюлетенях, переданих на виборчі дільниці, з кількістю зареєстрованих цими дільничними комісіями виборців - волаюча, - наголосив він. – Наприклад, на виборчих дільницях у Приморському районі міста середня розбіжність кількості бюлетенів до Одеської облради і кількості виборців становить від 200 до 300».

«Є навіть дільниця, де не вистачає тисяча бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати за мажоритарною системою до Одеської міськради», - сказав експерт.

Порівняно з виборами минулих років одним із головних правопорушень виборчого процесу цього року в КВУ вважають саме маніпуляції з бюлетенями. «Ніколи ще не спостерігалося такої некомпетентності з боку членів виборчих комісій і ніколи ще так масово не плутали бюлетені, - зазначив Бойко. – І пряма відповідальність за створення таких проблем з бюлетенями лежить, безумовно, на міській територіальній виборчій комісії».

«Доводиться констатувати, - зазначив голова облорганізації КВУ, - що Одеський міськвиборчком допустив цілий ряд процедурних порушень виборчого процесу і створив упродовж жовтня безліч скандальних ситуацій. Достатньо пригадати, як грубо була порушена міськвиборчкомом процедура внесення політичних сил у бюлетені з голосування за партійні списки до міськради».

Другий гучний скандал виник унаслідок знехтування законності при формуванні складу дільничних комісій: близько півночі 15 жовтня склад їх був більшістю членів комісії формально затверджений, але ознайомитися з цими списками виявилося неможливо – голова ТВК при цьому послався на технічні недоробки. «Резонно поставити питання: за що ж тоді проголосувала більшість?», - сказав експерт, припустивши, що і тут виявилася політична диспропорція, яка присутня у складі виборчкомів: «одні політичні сили мають в складі ТВК по дві-три люди, інші – по одній, та й те не у всіх комісіях».

Третім скандальним фактом став зрив встановлених законом термінів прийому-передачі з друкарні виборчих бюлетенів: замість 21 жовтня вони були передані майже з тижневим запізненням.

«Нарешті, в-четвертих, Окружним апеляційним судом Одеської області визнані незаконними рішення міськвиборчкому про відмову реєстрації двох політсил», - констатував він.

«За сукупністю явищ, а саме: за нечесними прийомами політичної боротьби, зловживанням адміністративним ресурсом, а також різними порушеннями з боку територіальних комісій - місцеві вибори-2010 в Одесі не тільки не наблизили одеситів до міжнародних стандартів виборчого процесу, а навпаки – віддалили. Єдина надія на те, що дещо виправить ситуацію голосування та чесність підрахунку бюлетенів», - сказав голова Одеського облКВУ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.