Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці РФ поскаржаться Європі на утиск їхніх прав у Росії

Українці в світі 19034 перегляди

Опубліковано - 24.11.2010 20:58 | Всі новини | Версія для друку

Співголова Організації українців Росії Валерій Семененко
Співголова Організації українців Росії Валерій Семененко
Українці РФ подадуть до Європейського суду скаргу відносно ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Про це повідомив співголова Організації українців Росії Валерій Семененко, коментуючи рішення Верховного суду Росії, який постановив ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії (ФНКА УР), повідомляє УНІАН.

Рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке добивалося розпуску цієї організації у зв'язку з «виявленням порушень у господарській діяльності». Крім того, позов Мін'юсту базувався на скарзі активіста фонду «Батьківщина» Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

Робота ФНКА УР була припинена ще у жовтні 2009 року, проте голова Семененко продовжував виступати в ЗМІ, брати участь у громадському житті й організовувати заходи, присвячені пам'яті жертв Голодомору.

Усі ці заходи стали приводом для звернення Мін'юсту до суду з позовом про закриття організації, оскільки у відомстві визнали, що діяльність Семененка порушує чинне законодавство.

Він повідомив, що перед зверненням до суду в Страсбурзі діаспора подасть спочатку касацію в Президію Верховного суду. Крім того, найближчим часом буде підготовлений лист до Президента України Віктора Януковича.

Він зазначив, що його виступи на радіо і участь в організації різних заходів були його особистою ініціативою, де він виступав як приватна особа, а не голова ФНКА УР.

За його словами, крім того, на останніх засіданнях суду до попередніх звинувачень додалося ще одне - запізнення на місяць з представленням фінансового звіту. При цьому Семененко сказав, що контролюючих органів особливо цікавила графа про отримання іноземних грошей. «У нас же їх не було, тому ми подали звіт в «нуль», - сказав він, додавши, що на практиці ці звіти іншими організаціями задаються і з річним запізненням.

При цьому співголова ОУР виразив також здивування позицією Посольства України в РФ. За його словами, він неодноразово звертався до дипломатів з проханням надати юридичну підтримку, але «ніхто не хотів розбиратися». «Посольство зайняло позицію стороннього і не зовсім зацікавленого спостерігача», - зазначив Семененко.

Як повідомлялося, Верховний суд Росії сьогодні, 24 листопада, ухвалив рішення ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.