Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Орли Могильова” поставили психіатрію на службу рекету

Назад в СРСР 6902 перегляди

Опубліковано - 31.05.2011 10:05 | Всі новини | Версія для друку

“Орли Могильова” поставили психіатрію на службу рекету
“Орли Могильова” поставили психіатрію на службу рекету
За даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, міліція у Львові примусово поклала до психлікарні українця й вимагає викуп у батьків-заробітчан. Правозахисники пишуть петиції до генпрокурора й МВС.

За інформацією Amnesty International, 32-річного Ростислава Чапрана примусово утримують у психіатричній лікарні. А в його матері і вітчима, які на заробітках в Бельгії, слідчий нібито вимагає 3 тисячі євро за звільнення сина. Батьки звернулись до правозахисної організації.

За даними Амністії, спершу Ростислава, який зайшов до міліції сам, звинувачували у хуліганстві і дали 15 діб арешту, пізніше йому повідомили, що звинувачують у замаху на вбивство, в зв'язку з бійкою ще 1999 року. Самі львівські правоохоронці кажуть, що 12 років Ростислав був у розшуку й що мають всі докази, що чоловік скоїв вбивство. Також не заперечують, що затриманий у психлікарні, де триває експертиза.

Правозахисник Євген Захаров сказав DW, що обвинувачення у вбивстві мали пред'явити обов'язково в присутності адвоката і протягом трьох діб передати справу до суду для обрання запобіжного заходу, як правило, у таких випадках суд обирає СІЗО. "Слідчий тільки після того міг призначити судово-психіатричну експертизу",- каже Захаров.

Правозахисники за кордоном стурбовані

Однак родичам і адвокату Чапрана, як кажуть в Amnesty, не надали жодних юридичних підстав для утримання його під вартою. Родичі Ростислава начебто винайняли адвоката, однак посадовці завадили йому побачитись з ним в лікарні. За тими ж даними, Ростислав зміг зателефонувати батьку й сказати, що в лікарні є й інші молоді люди, чиї батьки працюють за кордоном, й в них вимагають викуп.

Як повідомила DW менеджер Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, активісти цього правозахисного руху тепер надсилають звернення до генпрокурора України, міністра МВС, а також до Уповноваженого з прав людини й посла України у ФРН з проханням негайно звільнити 32-річного українця з психлікарні у Львові.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.