Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поблизу Куби знайшли затонуле місто

За межею віків 21874 перегляди

Опубліковано - 24.10.2012 14:19 | Всі новини | Версія для друку

Серед руїн робот виявив скульптури, що нагадують піраміди
Серед руїн робот виявив скульптури, що нагадують піраміди
Канадські вчені здійснили докладне підводне дослідження підводного міста в районі західного узбережжя Куби, яке знаходиться неподалік від легендарного Бермудського трикутника.

Дослідники під керівництвом Пола Вайнцвейга (Paul Weinzweig) та Паулін Заліцкі (Pauline Zalitzki) виявили руїни міста за 700 метрів на північ від західного узбережжя Куби ще 11 років тому, але через брак коштів для створення підводного робота були змушені припинити дослідження, зазначає telesurtv.net.

І лише нині спеціальний робот-дослідник зробив знімки стародавніх руїн, на яких видно, у тому числі, чотири гігантські піраміди. Як зазначили дослідники, одна з пірамід схожа на споруду зі скла.

Також вчені виявили скульптуру, схожу на сфінкса, і кілька величезних плит із гравіюванням.



Як повідомляють «Вєсті», експерти припускають, що споруди належать до докласичного періоду карибської та центральноамериканської історії. Імовірно, це місто населяли представники цивілізації, схожі на жителів Теотіуакана (це давнє місто, розташоване за 50 кілометрів від Мехіко; його вік - близько 2 тисяч років).

Вчені наголошують, що це місто не має відношення до легендарної Атлантиди.
Архітектурні особливості знайдених будівель свідчать на користь того, що місто побудували стародавні індіанці, як мінімум, півтори-дві тисячі років тому. Тоді як Атлантида, згідно з твердженням давньогрецького мислителя Платона, зникла у 10 тисячолітті до нашої ери. За легендою, її згубила повінь і сильний землетрус або виверження вулкана.

Нагадаємо, що у 2009 році британська газета The Sun за допомогою програми Google Ocean виявила дивний об’єкт, який поспішила охрестити залишками легендарної Атлантиди. Пізніше у Google пояснили, що прямокутна структура, яку газета назвала можливими залишками Атлантиди, насправді є артефактом.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.