Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Силовий перерахунок. На ОВК №211 міліція і частина членів виборчкому перераховують бюлетені

Вибори-2012 6766 переглядів

Опубліковано - 2.11.2012 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Силовий перерахунок. На ОВК №211 міліція і частина членів виборчкому перераховують бюлетені
Силовий перерахунок. На ОВК №211 міліція і частина членів виборчкому перераховують бюлетені
У приміщенні окружної виборчої комісії (ОВК) № 211 почалася бійка між нардепами від Партії регіонів і "Батьківщини", членами ОВК та міліцією.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Бійка сталася після того, як окружком приступив до перерахунку голосів. Члени "Батьківщини" почали перешкоджати їм, посилаючись на незаконність цієї дії, оскільки немає рішення по апеляції.

У бійці від "Батьківщини" брали участь депутати Андрій Павловський і Сергій Терьохін, на фото також видно Сергія Соболєва, а від ПР - Владислав Лук’янов і Володимир Олійник.

Зараз будівлю залишили бійці "Беркута",які раніше намагалися видалити з залу народних депутатів від "Батьківщини".

Кореспондент РБК-Україна повідомляє, що працівники міліції не пускають до бюлетенів представників ЗМІ, народних депутатів та деяких членів дільничних виборчих комісій. З відстані, на якій знаходяться журналісти, не видно змісту бюлетенів. Член ОВК по черзі дістає бюлетені з пакетів і зачитує, за кого проголосовано в бюлетені. В даний момент йде перерахунок бюлетенів по багатомандатному округу.

За останніми даними з ЦВК на окрузі підраховано 98,83% бюлетенів. Лідирує Сергій Терьохін. Ігор Лисов відстає від нього на 4%. Вчора ОВК № 211 ухвалила рішення про негайне перерахунку голосів з дільниці № 800029. Також вчора Київський окружний адміністративний суд ухвалив рішення провести повторний перерахунок голосів на 28 дільницях виборчого округу № 211.

Крім того, вказується, що Київський окружний адмінсуд попросив ОВК надати протоколи ДВК, які підтвердили б результати виборів, однак вони не були надані, так як зникла голова комісії. У зв’язку з цим суд оголосив перерву в засіданні до 12:00 2 листопада.
Округ 211 разом з 223 є найпроблемнішими в Києві. На інших проблеми потихеньку вирішуються. На 211 окрузі дуже повільно йде підрахунок голосів, повідомляється про передачу протоколів стороннім людям і тиску на членів комісії. Зокрема, кандидат від ПР заявляє про тиск на членів окружкому з боку "Батьківщини". "Батьківщина" у свою чергу повідомляє, що її представники подали в суд скаргу на заступника голови ОВК № 211 Володимира Гриценка щодо самовільного розкриття коробки з бюлетенями. Кандидат у нардепи Сергій Терьохін раніше повідомляв, що його сім’ю залякують. Беручи до уваги войовниче настрій лідерів перегонів Лисова і Терьохіна, із завершенням підрахунку голосів найцікавіше тільки почнеться.

Замглави ЦВК Андрій Магера назвав ситуацію, яка склалася у 211 окрузі складною і такою, де має місце політичний вплив. За словами Магери, там три кандидати "дихають один одному в спину, і кожен голос дуже важливий". Крім того, перерахунок голосів на кількох десятках дільниць, який хоче зробити ОВК, він назвав "абсурдом" і додав, що справа цієї ОВК можливо буде розглядатися на засіданні ЦВК. Інший заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна вчора заявила, що підрахунок голосів йде вкрай непрозоро. А сьогодні в ЦВК заявили, що на проблемних округах можливі перевибори.

В цілому по Києву вже підраховано 98,22% бюлетенів. Серйозні проблеми на ОВК 211 і 223. На більшості округів перемогу здобули представники "Батьківщини". На 214 окрузі переміг представник "Удару".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.