Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


9 округів, де триває протистояння влади і опозиції

Вибори-2012 6168 переглядів

Опубліковано - 5.11.2012 15:08 | Всі новини | Версія для друку

9 округів, де триває протистояння влади і опозиції
9 округів, де триває протистояння влади і опозиції
У низці мажоритарних округів провладні кандидати домагаються перемоги завдяки судам: вони опротестовують результати виборів на окремих дільницях, домагаючись перерахунку голосів або визнання їх недійсними, після чого стають переможцями.

Округ №11 (центр - Вінниця), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Наталія Солейко та самовисуванець Олександр Домбровський (екс-голова Вінницької облдержадміністрації).

Після перерахунку голосів на дільницях, проведеного за рішенням Вінницького окружного адмінсуду, Домбровський випередив Солейко, яка до цього лідирувала, на 2,16%.

Округ №14 (Жмеринка, Вінницька область), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Іван Мельничук та самовисуванець Віктор Жеребнюк.

Після підрахунку 100% бюлетенів на першому місці був Мельничук. Втім, Жеребнюк зажадав перерахувати голоси на десяти дільницях, в результаті чого понад 50% бюлетенів на більшості дільниць було визнано недійсними. У результаті Жеребнюк став переможцем.

Округ №94 (Обухів, Київська область), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк та кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха (дружина екс-губернатора області).

За підсумками підрахунку протоколів з мокрими печатками лідирував Романюк. Однак Київський апеляційний адмінсуд скасував результати виборів на 28 дільницях, де перемагав Романюк, і на першому місці опинилася Засуха.

Округ №132 (Первомайськ, Миколаївська область), де змагалися кандидат від опозиції Аркадій Корнацький і заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Віталій Травянко (ПР).

За першими даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів відрив Корнацького від Травянка склав 4 167 голосів. Однак через добу дані на сайті змінилися на користь регіонала. Опозиція почала вимагати перерахунку.

Подальші події у Первомайську привернули до себе увагу всієї України. Так, в ніч з 1 на 2 листопада співробітники Державної виконавчої служби (ДВС) вилучили протоколи засідання виборчої комісії. У супроводі бійців «Беркута» вони спробували вивезти їх на автобусі, але дорогу їм перекрили місцеві жителі (за фактом фактом блокування проїзду співробітників ДВС порушено кримінальну справу). Поки у Первомайську тривало протистояння, голова і чотири члени окружкому доставили протоколи у Центрвиборчком.

«Факт прийняття протоколу означає його легітимізацію», - зазначив голова ЦВК Володимир Шаповал. У той же час, він доручив перевірити всі протоколи цього окружкому "до коми".

Округ №216 (Київ, Дніпровський район), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Ксенія Ляпіна та самовисуванець Олександр Супруненко (брат затя екс-мера Києва Леоніда Черновецького).

За підрахунком 100% протоколів перемогла Ляпіна. Однак Київський окружний апеляційний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на 19 дільницях.

Округ №223 (Київ, Шевченківський район), де досі триває боротьба між кандидатом від ВО «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської районної у Києві ради та державної адміністрації).

Тут ще відбувається підрахунок голосів. Наразі лідирує Левченко. Однак, суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

Округ №211 (Київ, Голосіївський район), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Сергій Терьохін та регіонал Ігор Лисов.

У цьому окрузі переміг Терьохін, однак апеляційний суд дозволив перерахувати голоси на понад 40 дільницях у цьому виборчому окрузі.

Є округи, де опозиціонери набрали більшість голосів відповідно до даних протоколів з мокрими печатками, однак в кінцевому результаті перемогли провладні кандидати.

Приміром, округ №197 (Канів, Черкаська область), де змагаються кандидат від «Батьківщини» Леонід Даценко та само висуванець Богдан Губський. У цьому окрузі ще сьогодні вранці станом на 8:00 було пораховано 88.35% протоколів: Даценко випереджав Губського на понад 2%. Однак вже о о 8:35 на сайті ЦВК з’явилися дані про обробку 100% протоколів, за результатами яких Губський переміг з результатом 35,65% голосів. Даценко набрав - 31,82% голосів.

Або ж округ №90 (Біла Церква, Київська область), де змагалися кандидат від ВО «Свобода» Олександр Марченко та самовисуванець Віталій Чудновський (колишній охоронець Юлії Тимошенко, а нині наречений сестри голови Адміністрації Президента Юлії Льовочкіної).

Марченко отримав більшість голосів за даними протоколів з мокрими печатками. Втім, окружком визначив переможцем Чудновського. Свободівець оскаржив це рішення у суді, який не побачив фактів фальсифікації. Марченко розпочав апеляційний процес.

Крім того, опозиція висунула вимогу визнати законну перемогу кандидатів від об’єднаної опозиції на округах №95 (центр – Ірпінь, Київська область), №99 (Кіровоград, Ленінський район), №130 (центр – Баштанка, Миколаївська область), №194 (Черкаси, Придніпровський район).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.