Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ хоче заборонити опозиційну «Батьківщину»?

Назад в СРСР 8176 переглядів

Опубліковано - 20.12.2012 12:17 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ хоче заборонити опозиційну «Батьківщину»?
ГПУ хоче заборонити опозиційну «Батьківщину»?
Якщо інформація про фінансування «Батьківщини» з рахунків офшорних компаній підтвердиться, партія може бути ліквідована в судовому порядку.

Про це повідомило високопоставлене джерело в Генпрокуратурі.

Як пише "Коммерсант-Украина", у Генпрокуратурі зацікавилися джерелами фінансування партії "Батьківщина" в середині листопада, після спецоперації, в результаті якої була припинена діяльність одного з київських конвертаційних центрів.

"За нашою інформацією, цей центр обслуговував БЮТ. У комп’ютері містилися номери рахунків, з яких фінансувалася виборча компанія Юлії Тимошенко в 2010 році. Якщо вдуматися, то виходить, що кандидат у президенти фінансувався з-за кордону! Якщо все буде доведено, це поставить хрест на Тимошенко як на політикові і на її партії, яку після суду можна буде просто-напросто закрити", - повідомило високопоставлене джерело в Генпрокуратурі.

Представники Партії регіонів також вважають, що до заборони найбільшої опозиційної партії справа не дійде.

"Ліквідація партії - крайній захід, не думаю, що це станеться з партією "Батьківщина", за яку проголосували мільйони осіб. Якщо ці факти будуть доведені, максимум, що станеться, - ця інформація буде оприлюднена", - вважає народний депутат Олександр Стоян (Партія регіонів).

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розпочала перевірку джерел фінансування виборчих кампаній партії "Батьківщина" в 2007-2010 роках.

Приводом для початку розслідування, як заявляють у ГПУ, послужили документи, згідно з якими партія фінансувалася з рахунків офшорних компаній.

У ГПУ підозрюють, що "Батьківщина" незаконно отримала близько $100 млн. Рахунки нібито були оформлені на ім’я колишнього віце-прем’єра Григорія Немирі. Вчора його допитали в Генеральній прокуратурі.

У "Батьківщині" звинувачення ГПУ спростовують.

На початку грудня Подільський районний суд визнав діяльність Немирі протиправною і зобов’язав його надати інформацію за запитами Асоціації "Український правозахисний альянс" щодо походження грошей, якими Немиря розплачувався за піар екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.