Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


99% українців не довіряють міліції

Громадська думка 7428 переглядів

Опубліковано - 3.04.2013 15:37 | Всі новини | Версія для друку

99% українців не довіряють міліції
99% українців не довіряють міліції
Лише 1% українських громадян повністю довіряють українській міліції.

Про це свідчать дані, оприлюднені Інститутом соціології НАН України під час проведення круглого столу на тему "Ефективність роботи інституту дільничного міліціонера у сучасних умовах".

Згідно з опитуванням, 31% українців зовсім не довіряють правоохоронцям. 36% респондентів швидше довіряють міліції, ніж не довіряють. 25% опитуваних не змогли визначитись, довіряють вони вітчизняній міліції, чи ні.

8% респондентів відповіли, що швидше за все не довіряють МВС. Лише 1% опитаних визначився, що повністю довіряють правоохоронцям.

Впродовж останніх 12 місяців лише 2% опитаних громадян звертались до міліції та отримали відповідь на звернення. 7% опитаних зазначили, що їх звернення залишились без відповіді і 91% опитаних взагалі не звертались до міліції.

Опитування було проведене у 2012 році Інститутом соціології НАН України відповідно до міжнародного порівняльного проекту "Соціологічний моніторинг «Українське суспільство»", яке проводиться з 1992 року.

Вибірка складає 1800 респондентів і є репрезативною за основними соціально-демографічними показниками. Похибка вибірки складає 2,3%.

Нагадаємо, як свідчать дані Європейського соціального дослідження, довіра до судово-правової системи становила 2.26 бала (останнє місце), довіра до міліції – 2.50 бала (останнє місце).

Згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг», 26 % громадян вважають, що в Україні можуть засуджувати безвинних людей.

Раніше Amnesty International закликала українську владу боротися зі злочинами міліції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.