Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Порошенко продає свою частку у декількох ЗМІ

Медіа 21681 перегляд

Опубліковано - 24.04.2013 10:35 | Всі новини | Версія для друку

Порошенко продає свою частку у декількох ЗМІ
Порошенко продає свою частку у декількох ЗМІ
Позафракційний народний депутат Петро Порошенко продає частку в журналі “Кореспондент”, сайті korrespondent.net і радіостанції “Наше радіо”, а також готується інвестувати новий проект у сфері ЗМІ.

Порошенко більше не є партнером United Media Holding (UMH), пише "Коммерсантъ Украина".

Медіагрупа викуповує по 50% у "Нашому радіо" і KP Media (журнал "Кореспондент", сайт korrespondent.net та портал bigmir.net) у бізнесмена і стає єдиним власником цих компаній, розповіло джерело, близьке до однієї із сторін угоди.

У лютому цього року він також продав UMH свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next.

Порошенко підтвердив продаж активів, уточнивши, що вона була здійснена за умовами опціону, укладеного сторонами в 2010 році.

"За угодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була в обох сторін. Ми своїм правом скористалися", – уточнив віце-президент UMH Григорій Шверк. За його словами, операція зараз у процесі закриття, її суму назвати відмовилися.

Порошенко та UMH співпрацюють з 2007 року: тоді бізнесмен передав в управління медіагрупі радіостанцію "Радіо п’ять" (пізніше перейменована в "Ретро ФМ").

2011 року партнери спільно придбали "Наше радіо" у ірландської медіакомпанії Communicorp, а пізніше KP Media – у засновника компанії Джеда Сандена. Обидва активу тоді оцінювали в діапазоні $15-20 млн кожен – за підсумками 2011 року холдинг KP Media приніс UMH близько $2 млн EBITDA, а "Наше радіо" – близько $ 1,5 млн.

Проте сам Порошенко заявив, що може зайнятися новим медіапроектом.

"Я вважаю, що наша співпраця з UMH було досить плідною. Саме тому планую зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті", – зазначив пан Порошенко. Коментувати подробиці він відмовився.

У розвитку медіаактивів Порошенко практично не брав участь: для нього це непрофільний актив, тому і змін у роботі видання та радіостанції не відбудеться, впевнений керівник Business Radio Group (радіо "Шарманка", "Шансон" та інші) Анатолій Євтухов.

"На ринку давно знали про підготовлену операцію. А самі активи, швидше, асоціюють з UMH, ніж з Петром Порошенком", – додає Євтухов.

Шверк каже, що після угоди будуть проведені "всі необхідні дії, щоб зробити структуру компанії простіше і зрозуміліше, в тому числі інвесторам".

У UMH неодноразово заявляли, що намагаються спростити структуру акціонерного капіталу і ведуть переговори з партнерами про викуп їхніх часток у спільному бізнесі.

Партнерами UMH також вважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").

На початок 2010 року найбільшим власником акцій Advantest Plc, якій належить UMH, був її президент Борис Ложкін з часткою 81,67% (через Integrity International Holding Ltd).

Як повідомлялося раніше, Порошенко не відмовиться, якщо його попросять стати мером Києва.

Достойною кандидатуру Порошенка на пост мера Києва назвав і керівник київської "Батьківщини" Юрій Одарченко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.