Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перевибори на проблемних округах можуть відбутися не раніше осені

Вибори-2012 7698 переглядів

Опубліковано - 24.04.2013 11:40 | Всі новини | Версія для друку

Перевибори на проблемних округах можуть відбутися не раніше осені
Перевибори на проблемних округах можуть відбутися не раніше осені
Конституційний Суд відмовився з’ясовувати ситуацію з перевиборами у проблемних округах. Тепер це питання має врегулювати Верховна Рада, шляхом внесенні змін до законодавства, кажуть у провладних фракціях.

Представники ж опозиції натомість переконані, що влада погодиться на перевибори, лише якщо це їй буде вигідно. Експерти прогнозують, що перевибори у проблемних округах можуть відбутися не раніше осені.

Подання 54 народних депутатів з більшості щодо тлумачення перевиборів у проблемних округах, надійшло до Конституційного Суду вкінці грудня минулого року. Але лише тепер, через чотири місяці, КСУ відмовився відкривати конституційне провадження.

Тим часом Міністерство юстиції підготувало свою пропозицію про ці перевибори.

«Міністерство юстиції готувало такі пропозиції, і їх зараз направлено на експертну оцінку до Венеціанської комісії, ОБСЄ, експертів Європейського Союзу, а також керівників усіх парламентських фракцій для того, щоб вони висловили свою точку зору за запропонованим проектом», – заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За його словами, пропозиції Мін’юсту з цього питання будуть представлені лише тоді, коли буде відповідь всіх цих інстанцій та експертів. При цьому Лавринович наголосив, що «це не можуть бути зміни до чинного закону».

У ЦВК вважають, що слово щодо перевиборів у проблемних округах має сказати Верховна Рада. «Призначення цих виборів, як на мене, належить Верховній Раді», – зазначив Радіо Свобода член Центральної виборчої комісії Олександр Чупахін.

За словами ж представника Партії регіонів Михайла Чечетова, тепер до парламенту має бути внесений відповідний законопроект, який дозволить провести перевибори у цих округах. Але що це саме буде за законопроект, розроблений Мін’юстом чи інший, Чечетов не знає. Але зазначає, це відбуватиметься уже після свят.

«Керівники фракцій мають провести консультації і розробити окремий законодавчий акт, який би вивів вибори із цього глухого кута, – коментує Чечетов. – Перше засідання сесії буде лише 14 травня».

Влада торгується за «проблемні» мандати?

Перевибори у проблемних округах відбудуться лише тоді коли це буде вигідно Партії регіонів, переконаний народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов. Йдеться про частину гарантованих мандатів для Партії регіонів, говорить він. В іншому випадку це питання і далі затягуватимуть.

«Ситуація виходить такою, що потрібно призначати повторні вибори у проблемних округах і врегульовувати на законодавчому рівні це питання. Влада штовхає на компроміс по цих округах, – відзначає Карпунцов. – Тобто, ми зараз, грубо кажучи, готові дати вам можливість провести вибори у цих округах, але з п’яти депутатів троє буде наших. Повинна бути їм вигода. В іншому випадку вони вибори проводити не будуть».

Подання до Конституційного Суду з самого початку розглядалося, як бажання затягнути вирішення цього питання, наголошує голова Комітету виборців України Олександр Черненко. Тепер же проведення перевиборів залежить виключно від політичної волі – чи знайдеться 226 депутатів у парламенті, які проголосують за зміни до законодавства, і чи підпише це Президент.

«Треба вносити зміни у закон. Як тільки вони будуть внесені, упродовж двох місяців відбудуться вибори у п’яти округах. Але якщо зважити, що до кінця травня лише одне засідання Верховної Ради, і навряд чи на ньому цей закон проголосують, то за оптимістичним прогнозом, вибори відбудуться не раніше осені, якщо взагалі відбудуться», – підсумовує Олександр Черненко.

У п’яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів і заявила, що парламент має призначити у них повторні вибори. Натомість Верховна Рада рекомендувала призначити повторні вибори у цих округах Центрвиборчкому. Наразі чинне законодавство не внормовує цей момент.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.