Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейські цінності? Навіщо МВС і СБУ тотальне стеження за абонентами зв’язку?

Назад в СРСР 7853 перегляди

Опубліковано - 28.05.2013 11:12 | Всі новини | Версія для друку

Європейські цінності? Навіщо МВС і СБУ тотальне стеження за абонентами зв’язку?
Європейські цінності? Навіщо МВС і СБУ тотальне стеження за абонентами зв’язку?
Правоохоронні органи намагаються посилити контроль над абонентами послуг зв’язку. У МВС підготували законопроект, який розширює можливості стеження за користувачами.

Отримувати інформацію про абонентів правоохоронні органи можуть і зараз, нагадує голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова.

Законодавством передбачено обов’язок операторів за свій рахунок встановлювати прослуховуюче обладнання. Але новий документ може надати МВС і СБУ небувалі можливості, вважає президент компанії «Адамант» Іван Пєтухов, пише «КоммерсантЪ-Украина».

«Оператори повинні будуть організувати практично постійне стеження за усіма клієнтами», – наголосив він.

Українські силовики не вперше намагаються розширити можливості збору інформації в мережах операторів.

«Зараз закон зобов’язує нас за свій рахунок встановлювати прослуховуюче обладнання, але не закуповувати його», – розповідає директор з регуляторно-правового забезпечення бізнесу компанії «Київстар» Андрій Осадчук.

Це значно обмежує можливості слідства – у міліції не завжди є кошти для пошуку інформації, розповідає джерело в столичному управлінні МВС із боротьби з кіберзлочинністю.

Тому, за словами Пєтухова, зараз співробітники МВС і СБУ нерідко наполегливо просять операторів оплачувати закупівлю обладнання. Так, 2010 року, після відмови CDMA-оператора «Інтертелеком» оплачувати установку систем прослушки, СБУ звинуватила компанію в контрабанді.

Загальні витрати на встановлення обладнання для моніторингу трафіку тільки для інтернет-провайдерів Пєтухов оцінює більш ніж у $50 млн.

У МВС не перший рік намагаються змінити закон і зобов’язати компанії самостійно закуповувати обладнання. Торік відповідний законопроект народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника не був ухвалений парламентом. А раніше ініціативи МВС неодноразово відхиляли галузеві регулятори, зокрема Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

Але цього разу міністерство спробувало провести законопроект без громадського обговорення, направивши його безпосередньо у Держпідприємництво. У відповідь відомство визнало документ регуляторним актом і зажадало направити його на громадське обговорення та узгодження із зацікавленими держорганами, зокрема НКРЗІ і Держслужбою спецзв’язку та захисту інформації, розповів Пєтухов.

У свою чергу член НКРЗІ Ігор Сиротенко повідомив, що документ в комісії планують обговорити 28 травня.

«Не беруся судити, яким буде рішення. Загалом ми не проти розширення повноважень МВС, але вважаємо, що рішення має бути прийнято в рамках чинного законодавства», – заявив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.