Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Amnesty International прогнозує повторення Врадіївки, якщо влада не наведе лад у міліції

За право людини 5207 переглядів

Опубліковано - 4.07.2013 13:28 | Всі новини | Версія для друку

Amnesty International прогнозує повторення Врадіївки, якщо влада не наведе лад у міліції
Amnesty International прогнозує повторення Врадіївки, якщо влада не наведе лад у міліції
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні вважає масові заворушення у Врадіївці Миколаївської області наслідком недовіри громадян України до міліції.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації з посиланням на виконавчого директора Amnesty International в Україні Тетяну Мазур.

"Реакція мешканців Врадіївки чітко демонструє, наскільки люди не довіряють нинішній системі розслідування і покарання за злочини, скоєні посадовими особами, - зазначила вона. - Цей жахливий злочин є ще одним прикладом впевненості міліціонерів у тому, що всі порушення закону зійдуть їм з рук. І ми задокументували численні випадки, коли вони дійсно залишалися безкарними за скоєні злочини".

Окрім того, у повідомленні наголошується, що Кабінет Міністрів взяв на себе зобов’язання створити нове Державне бюро розслідувань протиправних дій правоохоронців.

При цьому організація висловлює занепокоєння з приводу того, що якщо цього не буде зроблено, кількість подібних випадків буде збільшуватися.

"Справедливість не може бути досягнута зусиллями ЗМІ і громадським резонансом. До кожного випадку, який висвітлюється в ЗМІ, додаються ще десятки, які тихо закривають слідчі прокурори", - сказала Мазур.

На думку Мазур, уряд має докласти зусиль, щоб повернути суспільну довіру до правоохоронних органів.

Як повідомлялося раніше, 26 червня троє чоловіків затягли у свою машину, жорстоко побили і зґвалтували 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову. Жінка впізнала ґвалтівників і дала проти них свідчення.

Дві людини - лейтенант міліції Дмитро Поліщук і таксист Михайло Рябиненко - 30 червня були арештовані.

Третій, старший лейтенант міліції Євген Дрижак, залишився на волі, пославшись на наявність алібі - нібито він у той день був на чергуванні. Це викликало обурення місцевих жителів, які підняли стихійну акцію протесту. Свідки бачили Дрижака в той вечір у барах у центрі селища, а потерпіла сказала, що саме він і був організатором злочину.

В ніч на 2 липня обурена натовп штурмував райвідділ міліції, правоохоронцям довелося захищатися сльозогінним газом і ховатися у підвалі РВВС.

Напад на райвідділ змусило владу зайнятися "врадіївською справою" - її розслідування під особистий контроль взяв президент Віктор Янукович, були звільнені начальник Врадіївського райвідділу міліції Віталій Синицький, голова УМВС Миколаївській області Валентин Парсенюк і прокурор Врадіївського району Сергій Мочалко.

2 липня був затриманий, а згодом заарештований судом Євген Дрижак.

Разом з тим, місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.