Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Італійські археологи знайшли прадавніх Ромео і Джульєту

За межею віків 11694 перегляди

Опубліковано - 7.02.2007 23:46 | Всі новини | Версія для друку

Прадавні Ромео і Джульєта...
Прадавні Ромео і Джульєта...
Історія Ромео та Джульєти, можливо, отримала найбільш ранні праобрази: розкопки в районі італійського міста Мантуї привели до виявлення молодої парочки, яка обіймається понад п’ять тисяч років.

Пара скелетів, виявлених італійськими археологами під час розкопок північніше міста Мантуї, лежать обійнявшись приблизно 5-6 тисяч років.

За словами керівника археологічних робіт, директора відділу розкопок Мантуї Єлени-Марії Менотті, це воістину дивна знахідка: дотепер археологам не вдавалося знайти жодного подвійного енеолітичного поховання. Більш того, вчені не мали навіть свідчень про такі інтимні поховання. Тут же люди поховані, справді, - обійнявшись.

Хоча основні лабораторні дослідження ще попереду, Менотті, що займається розкопками цієї ділянки вже понад 20 років, зазначила, що майже напевно поховані були чоловіком і жінкою.

Крім того, первинний аналіз зубів кістяків продемонстрував мінімальний ступінь стертості, що, цілком імовірно, вказує на юний вік померлих.

"Коли ми знайшли останки, ми всі були дуже схвильовані, - зізналася Менотті. - Я займаюся цією роботою вже 25 років, копала в Помпеях, але ніколи не відчувала подібного хвилювання, адже цього разу ми знайшли щось зовсім особливе".

Тепер ученим необхідно відправити останки енеолітичної пари закоханих на експертизу, у ході якої фахівці зможуть точніше встановити вік похованих і час, коли вони були віддані землі.

Варто зазначити, що археологи нерідко знаходять неолітичні поховання. Наприклад, в 2004 році грецькі учені виявили стародавні вапнякові могили недалеко від гори Олімп, приблизно в 322 км. на північний захід від Афін. Тоді греки розкопали 25 могил, які віднесли до епохи енеоліту, точніше, до періоду 4000–2000 рр. до н.е.

Кожна з могил виявилася не індивідуальним, а груповим похованням – в кожній свій останній притулок знайшли від 3 до 10 чоловік.

Однак жодна зі знайдених дотепер могил не містила останки двох людей, та ще й у такій інтимній формі, як ті, що були розкопані під Мантуєю. Цілком імовірно, що Менотті права і перед нами перший приклад своєрідного "сімейного" поховання, повідомляє Газета.ru.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.