Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні - Міжнародний день музеїв

Подія дня 11781 перегляд

Опубліковано - 18.05.2006 13:23 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні - Міжнародний день музеїв
Сьогодні - Міжнародний день музеїв
Вітання Міністра культури і туризму України Ігоря Ліхового з нагоди Міжнародного дня музеїв.

Вельмишановні колеги! Дорогі друзі українських музеїв!

Щороку 18 травня - цей сповнений весняного сонця і квітів день, музейні працівники України і наші зарубіжні колеги відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.

Збережена та осмислена культурна спадщина кожного народу – невичерпне джерело людської пам‘яті, міцні підвалини духовних основ нації, гарантія гідного поступу людства в майбутнє.

Україну з повним правом можна віднести до країн з багатогранною та унікальною культурною спадщиною – її визначні пам‘ятки археології, історії, архітектури та містобудування, монументального, образотворчого, сценічного і музичного мистецтва є невід‘ємною частиною європейського та світового культурного надбання. Славні і багаті традиції музейного будівництва сягають глибини часів Київської Русі - знаменитої книгозбірні Ярослава Мудрого.

Музеї, як справжні храми нашої духовності, здавна свято бережуть пам‘ять народу, крізь час і відстань єднають нас у прагненні до прекрасного, у пошані до свого минулого, у любові до рідної землі, національної культури.

Велику і подвижницьку роботу ведуть музейні колективи України. Прокладаючи дороги з минулого до сучасності, музеї своєю діяльністю сприяють розбудові держави, реалізації її культурної політики. Результатами Вашої праці є численні унікальні виставки, наукові експозиції, віднайдені, відреставровані і дбайливо збережені сотні тисяч музейних предметів, з якими щороку знайомляться мільйони відвідувачів з десятків країн світу.

Зацікавленість Президента та Уряду України у збереженні національної культурної спадщини та у розвитку музеїв дають нам підстави сподіватися, що кращі традиції музейної справи в Україні матимуть свій поступ, а музеї все більше слугуватимуть формуванню патріотичних почуттів та гармонійному розвитку особистості. Самовіддана творча праця і професіоналізм музейних працівників є найкращою запорукою духовної скарбниці нашої культури, збагаченню і примноженню.

Хай свято, яке відзначаємо всенародно, стане гарною нагодою сказати всім музейним працівникам, реставраторам, археологам, мистецтвознавцям, краєзнавцям, історикам, щедрим меценатам - усім шанувальникам старовини слова глибокої вдячності за вашу працю і побажати надії і віри у майбутнє, і нових успіхів у вашій благородній справі, міцного здоров‘я, натхнення і відчуття причетності до вічного.

З повагою
Міністр культури і туризму України
І.Ліховий
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.