Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович встановив в Україні кримінальну диктатуру: ОЗГ "МВС" вночі кийками розігнала Євромайдан

Подія дня Регіон: м.Київ 23787 переглядів

Опубліковано - 30.11.2013 10:47 | Всі новини | Версія для друку

Обличчя влади
Обличчя влади
Події останньої ночі довела: в Україні встановлена кримінальна окупаційна диктатура. Кримський спецназ в крові потопив мирний #Євромайдан.

В ніч на суботу "Беркут" розчавив у крові Євромайдан в Києві. Звечора аполітичний оргкомітет табору натякав щодо його розпуску. Але громадяни не підтримали дане рішення. В десятій вечора оргкомітет почав розбирати свою сцену. В третій ночі процес закінчився. Табір залишився без техніки - звуку, генераторів. На зміну аполітичному оргкомітету зранку мала бути збудована музична сцена новим оргкомітетом. Але в четвертій ранку "Беркут" здійснює штурм табору, повідомляє на своїй сторінці в мережі ВКонтактє користувач під ніком "Черновецький Леонід Віталіч".

Усі жорстоко побиті. Жінки, дівчата. Озвіріла мусорва наздоганяє та забиває навіть тих, хто просто знаходився поблизу місця подій (на ВІДЕО).



Бійці «Беркуту» при розгоні Євромайдану наздоганяли і били людей і на великій відстані від майдану Незалежності.

Про це свідчать і записи з камер спостереження на Хрещатику, 19а (будівля входу у метро, станція «Хрещатик»). Ця будівля знаходиться на відстані близько 400 метрів від майдану Незалежності.



Чому це сталося? Причин може бути низка.

- Влада вочевидь домовилася з частиною організаційного комітету щодо ослаблення чи розпуску табору. Звечора десятки тисяч українців в тривозі чекають плану дій. Але вже в цей час все сильніше шириться чутка "Майдан зливають. Хочуть всіх розпустити по домівках". Народ цього не підтримує. Однак табір все ж розпускають, але в обмеженому варіанті. Умиває руки оргкомітет. Чи повністю, чи ні. Але до третьої ночі відбувається повний демонтаж і вивезення сцени і генераторів. І відразу за годину, в четвертій ночі маємо масштабний і ретельно готований штурм "Беркуту". В ЗМІ потрапили також і докази зв’язків окремих членів оргкомітету з різними одіозними владними проектами типу "Королевської".

- Проблема обороноздатності протесту повністю і свідомо зігнорована. Не приділялося жодної уваги освіті самозахисту для демонстрантів. Будь-які засоби чи координація оборони існували лише як власні ініціативи громадян, чи окремих груп осіб. Оргкомітет повністю ігнорував будь-який захист містечка. В цьому напрямку не було роботи. Більше того був звичайним осуд подібних ініціатив. На відміну від колишнього табору на Європейській площі на Майдані Незалежності не встановили намети. Не встановили огорожу. Не забезпечили табір мінімальними засобами самооборони проти нападів. Навіть опалювальних бочок не було. Вірогідно на місці "Беркуту" могли бути найманці-тітушки. Результат штурму був би інший, але так само сильно плачевний для демонстрантів. Факт, що оборона була на нулі.
- Узурпація влади в наметовому містечку невеликими політичними структурами. Партія (чи ще організація?) "Воля", партія "Демократичний Альянс", рух "Чесно" на рівні з іншими приймають участь на початку протесту. Але беруться до утворення оргкомітету. І оголошують протест позапартійним і безполітичним. Окрім заборони на символіку партій існує повна заборона і на виступи політиків. Хоча партійці указаних структур постійно ведуть публічну діяльність від імені оргкомітету, але це не рахується за діяльність політиків. В окремі дні заборона на політику прямо переходить в сферу абсурдності. І площину цензури - коли співачка Руслана з криком "Провокатор" виганяє зі сцени Миколу Коханівського, члена "Комітету визволення політв’язнів". Виганяє власне за розповідь про українських політв’язнів. Обмеження числа учасників до вкрай невеликої кількості партій чи організацій відсікло активну участь інших суб’єктів громадянського суспільства. Партій і організацій. Можливо поганих, набридлих, чи несамотиво радикальних, але це інше. Точно що відсікло.

- Звуження проблеми строго до Асоціації з ЄС. Більшість людей, що протестували проти провалу асоціації з ЄС власне незнайомі з самим документом. Протест обмежили виключно зосередженням на проблемі асоціації з ЄС. І це було неправильне перекручення прагнення народу. Так процес намагалися звести у вузьку сферу. Саме це відбулося кілька років раніше з Податковим Майданом. Звуження і деполітизація дозволяє досягати кращих позицій в переговорах з владою. В даному випадку це вилилося у намет для обігріву від Попова. Аполітичності не стачило навіть на біотуалети. Але це попсувало масовий протестний потенціал. Сто тисяч чоловік збиралося на політизований мітинг. А безполітичний мітинг навіть після провалу угоди з ЄС зібрав трохи більше десяти тисяч. Однак суттєво, що у випадку з Асоціацією з ЄС переговори з владою базово були безглузді. Що за влада в Україні було давно відомо. Ставка на традиційно демократичні протести неефективні в Україні була завідомо провальна. Це знали всі з очевидністю. Відбулося зведення суспільно-актуальних протестних настроїв до формату активістської кампанії з вузькою задачею.

- Хибна естетика і методологія. Європейські та американські політтехнологи постійно нав’язують нашому суспільству відвертий міф щодо ненасильницького спротиву. Натомість в самих країнах Європи та США ми постійно бачимо радше приклади радикальних протестів на межі порушення закону з боку самих громадян. Чи то протести економічного, чи політичного характеру супроводжуються жорсткою конфронтацією з силовими органами. І це має постійний характер в стабільних правових державах. З чого слідує, що радикальні акції населення підкреслюють глибину та серйозність участі громадян в суспільних процесах. А не їхній варварський характер. Сьогодні бачимо точний результат гасел "Міліція з народом", "Уникайте сутичок з Беркутом", "Геть провокаторів у масках", "Наш протест мирний і співучий". Протест утопили в крові. До якої він не був готовий абсолютно. Навряд-чи суспільство БУЛО готове до геть радикальних дій. Вже зараз після звірства беркуту - можливо. Але як мінімум суспільство було готове до певних конфронтаційних мирних заходів - блокування будівель, вулиць і т.п. Жодні з цих речей зроблені не були. Однак було приділено дуже велику увагу умиротворенню протестного духу музично-мистецьким супровідом і закликами до миру та спокою.

Але наразі все це в минулому. Після учорашніх подій і співачка Руслана визнала хибність власних позицій. І в безполітичному оргкомітеті виникли різні фракції. Частина людей взагалі зневірилася від побаченої методології. І самого #ЄвроМайдану більше не існує. Влада утопила в крові мирних демонстрантів. І кинула країну на поріг громадянської війни. Отже, робимо висновки як робити не треба. І готуємося до важких випробувань історією.



Як повiдомляє Віталій Уманець, побоїще на Євромайданї влаштував кримський спецназ ВВ МВС Украiни, якi прибули з Перевального і Кизил-Таші. Якщо так, за наказом мiнiстра, команду видавав начальник Головного управління - командувач внутрішніх військ МВС України генерал- лейтенант Шуляк Станіслав Миколайович, 9.08.1962 р.н.,Єкатеринбург РФ, який 31.05.2012 призначений на цю посаду. Застосування вiйськ проти мирного населення - це злочин. Янукович і його шавки підписали собі "путівку" в Міжнародний трибунал в Гаазі.

Як стало відомо пізніше, наказ про залучення силовиків до розгону Майдану в Києві віддав особисто начальник столичної міліції Валерій Коряк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.