Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скульптура Шевченка на Майдані претендує на рекорд України

Мистецький погляд Регіон: м.Київ 27926 переглядів

Опубліковано - 11.03.2014 05:03 | Всі новини | Версія для друку

Скульптура Шевченка на Майдані претендує на рекорд України
Скульптура Шевченка на Майдані претендує на рекорд України
Зробити з Кобзаря рекордсмена запланували майданівці спільними зусиллями. Кілька днів поспіль вони витесували з шматка дерева скульптуру Тараса Шевченка.

За тиждень до дерев’яного зображення пророка доклали рук уже сім тисяч людей, і продовжують це робити. Усе задля того, щоби дерев’яного Тараса занесли до Національного реєстру рекордів, як скульптуру, над якою працювало найбільше людей.

Організатор: «Всі бажаючі стати учасниками історії, яка зараз тут будується – залиште своє прізвище, і місто, з якого ви приїхали, ось тут!»

Скульптори-самоуки реєструються – і гайда до роботи. Кілька хвилин роботи ножем по дереву. Штрихи до Тарасового кожуха – така майстерність не всім до снаги.

Скульптор-самоук: «Цеглу вмію класти, а от з цим – це важче. Але воно приємно робити, ви знаєте. Якби роздягнувся - став би і робив би далі. Просто надихає».

Отак, поволі вишкрябуючи скульптуру Шевченка, надихнулося вже сім тисяч людей.

Скульптор-самоук: «За днів 8 – уже стільки підписів. Автор – Володимир Заєць. Він хоче, щоб цей Тарас не десь далеко на п’єдесталі, а він ось тут, щоб він став близький людям і щоб прославився на весь світ».

Вінничанин Володимир Заєць вирізав верхню частину скульптури з двохсотлітньої осики. Стовбур – вагою майже тонну. Кобзар посеред Майдану такий, яким його найчастіше зображували у книжках - у кожусі, шапці та з густими довгими вусами.

Володимир Заєць, автор скульптури Тараса Шевченка: «Він буде стояти тут. Не потрібно йому високих постаментів. Він весь такий приземлений, Шевченко, до якого можна підійти, помолитися. Тут дуже багато його обнімають - енергетику хочуть, певно, собі взяти».

Майданівець: «Його поезія вона настільки пророча й актуальна сьогодні, що диву даєшся».

Павло, 10 років: «Щоб потім, коли Україна стане вільною, прийти і сказати, що я тут розписувався».


Автори «Народного Кобзаря» заявили – Тарас уже претендує на рекорд. До витесування Шевченка має долучитися іще більше людей, щоби перевершити позаторішнє досягнення – скульптуру у вигляді лілії з олівців на металічному стенді навпроти ботанічного саду імені Гришка. Над її створенням працювали понад вісім тисяч людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.