Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Феодосії пікети з приводу швартування американського судна «Едвантедж»

Регіональні новини Регіон: Автономна республіка Крим 10788 переглядів

Опубліковано - 30.05.2006 20:16 | Всі новини | Версія для друку

«Таємна зброя» з американського судна
«Таємна зброя» з американського судна
Пікети з приводу швартування американського судна «Едвантедж» у Феодосійському порту тривають. Опозиція вимагає звільнення відповідальних за це посадовців. Офіційний Київ називає ці заяви політиканством, а конфлікт - штучним.

Український політикум знову ламає списи довкола натівського питання. А саме – швартування військового корабля США у Феодосійському порту. Українська опозиція називає це зазіханням на національний суверенітет. Офіційний Київ натомість говорить про політиканство з боку проросійських політичних сил з метою зірвати курортний сезон на півострові.

Василь Філіпчук, речник МЗС:
- Ті, хто організовує подібні провакації, має усвідомлювати - вони відлякують туристів.

Наталія Вітренко, лідер прогресивних соціалістів:
- В Криму хотят создать базу НАТО, под прикртытием татар - использовать их, обманывая, что натовцы обеспечат им крымско-татарскую автономию... для натовцев важно, чтобы на Крым перестала претендовать Россия, даже в ущерб инетресам Украины.

Лідерка прогресивних соціалістів Наталія Вітренко вимагає терміново розпочати процедуру імпічменту Президента, а сам факт нібито уторгнення натівського корабля – розслідувати. Водночас уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова вимагає від Генеральної прокуратури притягнути до відповідальності тих осіб, які дозволили пристати американському кораблю до українського берега. Натомість Міністерство закордонних справ України звужує такі маневри: рішення про відставку керівників зовнішньополітичного відомства та Міністерства оборони - виключно в компетенції Президента. Сам Віктор Ющенко називає історію з пікетуванням Феодосійського порту - політичною грою.

Віктор Ющенко, Президент України:
- Кожний рік відповідно до плану співпраці Україна-НАТО проводиться навчання. І цього року навчання проводяться. Підбурювані політичними силами окремі громадські інституції ведуть себе так, як вони себе ведуть. Я переконаний, що це виключно політичний підтекст і ніякого іншого підгрунтя немає.

Два дні тому судно «Едвантедж» розвантажувало у Феодосійському порту транспорт, зброю та будівельну техніку. Все це, як стверджують у командуванні Українського військово-морського флоту, призначалися для військових навчань вітчизняних ВМС. Місцеві мешканці з антинатівськими гаслами організували стихійний мітинг. Корабель відчалив, а пікетники залишились.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.