Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стало відомо скільки українців переїхали в “русский мир”

Національне питання 15518 переглядів

Опубліковано - 18.01.2017 18:29 | Всі новини | Версія для друку

Стало відомо скільки українців переїхали в “русский мир”
Стало відомо скільки українців переїхали в “русский мир”
За даними Міністерства закордонних справ Росії, у період з 2014 по 2016 рік російське громадянство отримали майже 170 тисяч українців.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Разом з МЗС України нам таки вдалося дотиснути й отримати від РФ інформацію стосовно тих громадян України, які набули громадянства РФ і статусу біженців. Отже, згідно з нотою МЗС РФ, у період з 2014 по 2016 рік громадянства Російської Федерації набуло майже 170 тисяч громадян України", – написала Геращенко.

Зазначається, що у 2014 році російське громадянство отримали 24 тис. 141 особа, у 2015 році – 67 тис. 400 осіб, за 9 місяців 2016 року - 75 тис. 497 осіб.

"На жаль, нам не дали інформації, скільки з цих громадян виїхали з окупованого Донбасу, й очевидно, що переважна більшість вказаних громадян – це паспортизація кримчан, яких масово роблять громадянами РФ. Тепер ми будемо вимагати інформації, скільки з цих нових громадян РФ – кримчан і скільки пенсіонерів", –зазначила Геращенко.

Крім того, за 2,5 роки статус біженців у Росії отримало близько 350 українців. Зокрема, у 2014 році – 240 осіб, у 2015-му – 84 особи, у 2016-му – 31 особа.

"Примітно, в отриманій нами інформації від МЗС РФ кількість біженців трохи відрізняється від довідки місячної давності", – додала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.