Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада ЄС затвердила «безвіз» для України

Подія дня 13859 переглядів

Опубліковано - 11.05.2017 15:46 | Всі новини | Версія для друку

Рада ЄС затвердила «безвіз» для України
Рада ЄС затвердила «безвіз» для України
Рада міністрів Євросоюзу 11 травня схвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, затвердження відбулося без обговорення в рамках засідання Ради з питань сільського господарства та рибальства, яка розпочалася у Брюсселі.

Сама церемонія підписання надання Україні безвізового режиму, як очікується, відбудеться 17 травня в Європейському парламенті у Страсбурзі в рамках пленарного засідання, яке відбудеться з 15 по 18 травня.

Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і фактично «безвіз» набуде чинності орієнтовно 11 червня.

«17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді глави української держави», – відреагував на рішення Ради ЄС президент України Петро Порошенко.

«Рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і через двадцять днів по тому воно набуде чинності. Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть «зелене світло» власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок», – цитує президента його прес-служба.

У квітні посли Європейського союзу схвалили рішення про візову лібералізацію для України. А перед цим, Європарламент на засіданні підтримав запровадження безвізового режиму з ЄС для громадян України.

В ЄС раніше заявляли, що безвіз для українців може запрацювати у червні. Для безвізових поїздок громадянам України потрібно отримати біометричний паспорт.

Угода про лібералізацію візового режиму буде поширюватися на всі країни ЄС, окрім Великобританії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять в ЄС, – Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.