Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У релігійних сім’ях діти ростуть більш жадібними - дослідження психологів

У світі науки 13627 переглядів

Опубліковано - 10.07.2018 04:35 | Всі новини | Версія для друку

Діти з родин атеїстів більші альтруїсти
Діти з родин атеїстів більші альтруїсти
Віруючі батьки частіше виховують своїх дітей нездатними ділиться і лояльно ставиться до чужих помилок. Про це заявила команда міжнародних психологів.

Експерти провели експеримент, в ході якого з’ясувалося, що діти з релігійних сімей у меншій мірі схильні ділитися з іншими, ніж діти, що виховані атеїстами. Крім того, діти з релігійних родин найчастіше виступають за найжорстокіше покарання інших людей і більш нетерпимі до чужих помилок.

"Наші висновки суперечать здоровому глузду і популярному припущенням, що діти з релігійних сімей є більш добрими по відношенню до інших. У нашому дослідженні діти з нерелігійних сімей були насправді більш щедрим", – сказав Джин Десеті.

У дослідженні брали участь 1170 дітей у віці від 5 до 12-ти років з шести країн – Канади, Китаю, Йорданії, Південної Африки, Туреччини та США. Батькам було запропоновано заповнити анкети, щоб з’ясувати ступінь їхньої релігійності. Крім того, дослідники з’ясовували ступінь освіченості батьків і те, наскільки дорослі вважають своїх дітей щедрими і співчуваючими. За підсумками анкетування дорослих розділили на три великих групи: християни, мусульмани і атеїсти.

Діти брали участь у грі під назвою "Диктатор". Дитині давали набір з 10 наклейок і пропонували розподілити їх між собою і невидимим партнером. Крім того, дітям показували картинки з різними життєвими ситуаціями, наприклад, бійку. Пропонувалося оцінити, чи заслуговують учасники ситуації покарання чи ні. Згідно з попередніми дослідженнями діти стають більш щедрими з віком. Чим дитина старша, тим більше вона схильна ділитися з товаришем. При цьому діти віруючих батьків виявилися більш жадібними, ніж діти атеїстів.
Релігійне оточення зменшує дитячу альтруїстичну поведінку
Релігійне оточення зменшує дитячу альтруїстичну поведінку

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.