Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія за час окупації втричі збільшила війська у Криму

Війна з Росією (АТО) Регіон: Автономна республіка Крим 3723 перегляди

Опубліковано - 28.02.2019 20:37 | Всі новини | Версія для друку

Росія за час окупації втричі збільшила війська у Криму
Росія за час окупації втричі збільшила війська у Криму
Росія перетворила окупований Крим на величезну військову базу, що змінило баланс сил як в Чорному та Азовському морях, так і в Східному Середземномор’ї та на Близькому Сході.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Одним з найсерйозніших безпекових викликів, які виникають внаслідок російського вторгнення та окупації Кримського півострова, є його швидке перетворення на величезну військову базу, що загрожує безпеці та стабільності у всьому Чорноморському регіоні. Її масштабні сухопутні, повітряні та військово-морські компоненти змінили баланс безпеки в Чорному морі, Азовському морі та в ширшому регіоні, який охоплює Східне Середземномор’я і Близький Схід", - заявив Прокопчук під час обговорення питання "П’ять років незаконної окупації АР Крим та м.Севастополь Російською Федерацією".

Він повідомив, що у порівнянні з періодом до окупації, Росія майже втричі збільшила чисельність своїх військовослужбовців на півострові - з 12 до 32 тис. осіб, і це супроводжувалося різким збільшенням військових потужностей.

"Інфраструктура для ядерної зброї була відновлена і модернізована, що викликає серйозні занепокоєння з огляду на порушення Росією зобов’язань за Договором про РСМД", - підкреслив український дипломат.

Прокопчук також вказав, що українських громадян, які проживають в окупованому Криму та Севастополі, примусили до прийняття російського громадянства і тепер вони підлягають обов’язковому військовому призову в РФ, "що суперечить зобов’язанням держави-окупанта відповідно до міжнародного права".

"Під приводом захисту незаконно збудованого Керченського мосту Кремль збільшив в рази свою військову присутність в Азовському морі та Керченській протоці і вдався до перешкоджання вільному судноплавству", - додав він.

Постпред України при міжнародних організаціях у Відні наголосив, що готовність Росії використати свою військову силу в Азовському морі стала очевидною 25 листопада 2018 року, коли РФ здійснила відкритий акт збройної агресії, атакувавши 3 українські кораблі в міжнародних водах, і захопивши 24 українських військовослужбовців, які досі лишаються в полоні.

"Ми не повинні недооцінювати непередбачувані військові наміри Кремля і серйозні проблеми безпеки, що випливають з цілеспрямованої мілітаризації окупованого Кримського півострова і вод Чорного та Азовського морів. Поєднання політико-дипломатичного тиску, економічних і персональних санкцій, а також багатостороннього співробітництва у сфері безпеки є нагальною необхідністю для усунення цієї загрози. ОБСЄ, як організація регіональної безпеки, повинна відігравати свою незамінну роль у цьому процесі", - заявив Прокопчук.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз моряки перебувають у Москві в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.