Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На світових ринках: нафта знову подорожчала

Економіка 4374 перегляди

Опубліковано - 23.04.2019 10:17 | Всі новини | Версія для друку

На світових ринках: нафта знову подорожчала
На світових ринках: нафта знову подорожчала
Котирування нафти продовжують зростати на торгах 23 квітня до рекордних у 2019 році рівнів. Станом на 9:50 за Києвом ціна сорту марки Brent становить 74 долари 60 центів за барель.

Востаннє на такому рівні котирування були майже півроку тому, на початку листопада. До кінця 2018 року ціна впала майже до 50 доларів за барель, але відтоді суттєво зросла.

Сполучені Штати оголосили цього тижня, що з 1 травня скасовують тимчасові дозволи на імпорт нафти і газового конденсату з Ірану для п’яти країн, щодо яких ці дозволи діяли з осені 2018 року. Ідеться про Китай, Індію, Японію, Південну Корею і Туреччині.

Як наголосив держсекретар Майк Помпео, мета рішення – повністю припинити імпорт іранської нафти. Помпео сказав, що запроваджені в листопаді 2018 року санкції проти Ірану вже позбавили Тегеран «мільярдів доларів» доходів від постачання палива.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.