Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні стартували вибори до парламенту

Вибори - 2019 6058 переглядів

Опубліковано - 23.05.2019 18:06 | Всі новини | Версія для друку

В Україні стартували вибори до парламенту
В Україні стартували вибори до парламенту
Центральна виборча комісія готова і здатна здійснювати функції з проведення позачергових виборів народних депутатів 21 липня.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу у четвер.

"Центральна виборча комісія запевняє, що вона готова і здатна здійснювати встановлені законом функції щодо проведення позачергових виборів депутатів 21 липня 2019 року", - сказала Сліпачук.

Водночас вона наголосила, що ЦВК позбавлена повноважень щодо встановлення конституційності чи неконституційності указів Президента, а також - можливості звернення до Конституційного суду України.

"І Президент України, і парламент, і політичні партії та кандидати в депутати, які мають намір брати участь у виборах, повинні усвідомлювати відповідальність за легітимність виборчого процесу та його результату", - додала вона.

Центральна виборча комісія не стане політичним гравцем чи опонентом на позачергових виборах до Верховної Ради заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

"Я розумію і як голова комісії відчуваю, що певні політичні гравці на нашій сучасній мапі політичної України, може, і мають бажання, щоб ЦВК також стала певним політичним гравцем чи опонентом. Але можу запевнити, і це моя принципова позиція, що цього не станеться", - сказала Сліпачук.

Вона наголосила, що ЦВК у своїй діяльності керуватиметься Конституцією та законами. “Ми стоїмо на букві закону, ми не є політичними коментаторами, ми не є оцінювачами, але ми є реалізаторами Конституції та закону України, ми є тими, на кого може покластися український народ для того, щоб бути впевненими у своєму волевиявлення і його реалізації відповідно до закону", - сказала Сліпачук.

Водночас вона підкреслила, що запит суспільства стосовно оновлення парламенту, безумовно, має право на реалізацію з боку Президента.

"При цьому методи і способи цієї реалізації повинні проводитися виключно у правових межах", - наголосила Сліпачук.

Як повідомлялося раніше, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту.

У вівторок, 21 травня, Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту.

У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

ЦВК своєю чергою вже оголосила про початок 24 травня виборчої кампанії позачергових виборів до Верховної Ради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори - 2019»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.