Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна експортувала в ЄС 19 млн літрів пива

Економіка 3787 переглядів

Опубліковано - 2.08.2019 10:40 | Всі новини | Версія для друку

Україна експортувала в ЄС 19 млн літрів пива
Україна експортувала в ЄС 19 млн літрів пива
У Європейському Союзі минулого року було вироблено понад 39 млрд літрів пива, що еквівалентно 76 літрам на одного жителя.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані Євростату.

Крім того, у 2018 році ЄС виробив понад 1 млрд літрів пива, яке містило менше 0,5% алкоголю або взагалі не містило алкоголю.

Дві третини пива, виробленого в ЄС, прийшлося на шість країн-членів. Німеччина була найбільшим виробником у 2018 році з обсягом виробництва 8,3 млрд літрів (або 21% від загального обсягу виробництва в ЄС). Іншими словами, приблизно кожна п’яте пиво, вироблене в ЄС, походить з Німеччини.

За Німеччиною йдуть Велика Британія (4,5 млрд літрів, або 12%), Польща (4,0 млрд, або 10%), Іспанія (3,6 млрд, або 9%), Нідерланди (2,4 млрд, або 6%) і Бельгія (2,4 млрд, або 6%).

У порівнянні з 2017 роком в Італії зафіксовано найбільше зростання виробництва пива, що містить алкоголь (21%), далі йдуть Угорщина (11%) і Чехія (6%).

Навпаки, виробництво пива у Британії впало на 20%, в Австрії і Словаччини - на 10%, а в Нідерландах - на 9%.

Нідерланди експортували 1,9 млрд літрів пива в 2018 році. Це зробило їх найбільшим експортером пива з усіх країн-членів ЄС, випередивши Бельгію та Німеччину (обидві по 1,6 млрд літрів), за якими йдуть Франція (0,6 млрд літрів) і Британія (0,5 млрд. літрів).

Внутрішній ринок пива, яке не виробляється в ЄС, є незначним. При імпорті з країн, що не входять в ЄС, держави-члени віддали перевагу мексиканському пиву (250 мільйонів літрів, або 52% всього імпорту пива з країн поза ЄС в 2018 році).

Далі йдуть сербське пиво (57 мільйонів літрів, 12%), американське (43 мільйони літрів, 9%), білоруське (23 мільйони літрів, 5%), українське (19 мільйонів літрів, 4%), китайське (17 мільйонів літрів, 4 %), російське (14 мільйонів літрів, 3%) і тайське пиво (10 млн. літрів, 2%).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.