Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тиск Кремля на Україну зростатиме

Політика 3708 переглядів

Опубліковано - 30.09.2019 11:12 | Всі новини | Версія для друку

Тиск Кремля на Україну зростатиме
Тиск Кремля на Україну зростатиме
Зі зміною політичного керівництва в Україні Росія не змінила тактику - навпаки, слід очікувати посилення з її боку тиску на різних напрямках.

Таку думку висловив перший заступник директора Центру Нової Європи Сергій Солодкий, виступаючи на круглому столі «Оцінка результатів виборів в Україні: внутрішні та зовнішні політичні наслідки», який відбувся в Берліні.

«Російська політика щодо України не змінилася зі зміною влади. РФ застосовує підхід: почекаємо та подивимося. Апетит Путіна посилити тиск на Україну буде тільки зростати», - переконаний експерт.

Серед маніпуляцій, до яких може вдатися Кремль, Солодкий бачить намагання дискредитувати нове українське керівництво на міжнародній арені. Знову буде використовуватися енергетичний важіль. Зберігатиметься намагання впливу на Україну через Донбас, на автономності якого Москва буде наполягати і робити спроби імплементувати в українське законодавство пастки, не передбачені Мінськими угодами. Водночас самі Мінські домовленості дають можливість формування квазідержави на території України.

Росія виставляє себе як «нейтрального спостерігача», а Україна при цьому зображується не як жертва, а як агресор, котрий має змінити своє ставлення. Не можна дозволити РФ маніпулювати логікою, закликав Солодкий німецьких колег.

Росія, за його словами, посилає назовні змішані сигнали: видача паспортів з одного боку, обмін полоненими – з другого. Деякі партнери, приміром, Франція, почали говорити про «вікно можливостей», яке начебто відкрилося. А німецька сторона доклала чимало зусиль для повернення російської делегації до ПАРЄ, що в РФ сприймають як свій успіх.

Стосовно кроків української сторони, на думку експерта, команда Президента Зеленського щиро вірить у можливість зрушити ситуацію з мертвої точки, До того ж вона дуже креативна у пошуку інструментів розв’язання конфлікту. Новому главі держави вдалося зробити дещо, чого не зміг досягти його попередник, але разом з цим з’явилися й ризики. Путін зрозумів слабкі сторони Зеленського, і для нього справді відкрилося «вікно можливостей», якими він неодмінно скористається.

Отже, приводу для оптимізму немає, вважає Солодкий. Українська сторона має всі підстави побоюватися, що конфлікт буде вирішено без урахування інтересів самої України та навіть нехтуючи міркуваннями безпеки в регіоні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.