Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна ухвалила всі необхідні закони для амністії на Донбасі

Політика 4750 переглядів

Опубліковано - 18.10.2019 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Україна ухвалила всі необхідні закони для амністії на Донбасі
Україна ухвалила всі необхідні закони для амністії на Донбасі
Під амністію в рамках мінських угод не потраплятимуть військові злочини та злочини проти людяності.

В Україні було ухвалено всі законодавчі акти щодо амністії у зв’язку з подіями на Донбасі, передбаченої Мінськими угодами. Про це у п’ятницю, 18 жовтня, повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Він нагадав, що, відповідно до закону про застосування амністії в Україні, повне або часткове звільнення від покарання за скоєний злочин може розглядатися тільки після обрання легітимних органів влади на окупованих територіях, тобто "після відновлення суверенітету України", передає агенція "Інтерфакс-Україна".

Бондар також зазначив, що рішення про застосування амністії ухвалює суд. "Під амністію не потрапляють злочини, відповідно до міжнародного законодавства, включаючи злочини проти людяності й військові злочини. Також не потрапляють під амністію особи, які вчинили злочин щодо малайзійського Boeing", - сказав Боднар. Літак рейсу MH17, який прямував з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито в небі над Донбасом у липні в 2014 року, під час активних бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими військами. Нідерландське слідство вважає винними у збитті літака трьох громадян Росії та одного українця, які воювали на стороні проросійських бойовиків.

Водночас Василь Бондар наголосив, що питання майбутньої амністії у зв’язку з подіями на Донбасі, яка має бути застосована згідно з мінськими домовленостями, залишається дискусійним, "суспільно значимим і надзвичайно хвилюючим для суспільства".

Нагадаємо, що зараз в українському суспільстві точиться запекла дискусія щодо подальших кроків для врегулювання ситуації на Донбасі в рамках мінських домовленостей. Суперечливим є передусім застосування так званої "формули Штайнмаєра", яку 1 жовтня погодили учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання конфлікту. Суть формули полягає у тому, що Донбас має отримати особливий статус на час проведення там місцевих виборів, а на постійній основі - після того, як результати виборів визнає ОБСЄ.

Попри те, що українська влада запевняє, що імплементації закону про особливий статус Донбасу без виконання цих передумов не буде, в Києві та інших українських містах вже відбулася низка масових акцій протесту проти застосування цієї формули. Критики вважають, що Київ таким чином здає власні позиції у переговорному процесі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.