Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Трамп не відповідатиме Ірану військовим способом, запровадить нові санкції

Світ навколо нас 3400 переглядів

Опубліковано - 8.01.2020 22:11 | Всі новини | Версія для друку

Трамп не відповідатиме Ірану військовим способом, запровадить нові санкції
Трамп не відповідатиме Ірану військовим способом, запровадить нові санкції
Президент США Дональд Трамп заявив, що не хоче використовувати військову силу для відповіді Ірану на обстріл військових баз в Іраку, які використовують американські військові. «Економічна міць США» є найкращим стримувальним чинником, заявив Трамп, виступаючи у Білому домі.

Трамп зробив свою першу офіційну заяву 8 січня після того, як Іран завдав удару по США за вбивство наймогутнішого військового командира.

Демонструючи єдність і підтримку своєї команди, що займається питаннями національної безпеки, президент Трамп вийшов до журналістів в оточені віцепрезидента Майка Пенса, міністра оборони Марка Еспера, державного секретаря Майка Помпео та військових офіцерів.

Під час виступу Дональд Трамп підтвердив, що від іранського ракетного удару ніхто з американського та іракського персоналу бази не постраждав.

«Усі наші солдати в безпеці, і на наших військових базах було завдано лише мінімальної шкоди. Наші великі американські сили готові до всього», – сказав він у зверненні до нації, зауважуючи, що Іран також не зацікавлений в ескалації протистояння.

«Іран, здається, загальмував, що є хорошою справою для всіх зацікавлених сторін і дуже хорошою справою для світу», – зауважив Трамп.

Він оголосив, що Сполучені Штати запровадять «додаткові санкції для покарання Ірану», але не згадував про можливу помсту за ракетні атаки, здійснені 7 січня.

Дональд Трамп також заявив, що збирається попросити НАТО активізуватися на Близькому Сході. Раніше Трамп часто критикував альянс НАТО як застарілий і закликав учасників збільшити свої військові витрати.

Він наголосив на більшій опорі на НАТО, одночасно намагаючись підкреслити військову силу США. За його словами, американська військова та економічна сила є найкращим стримуванням війни.

Трамп також використав своє звернення, щоб прямо звернутися до Ірану, зазначивши: «Ми хочемо, щоб у вас було майбутнє і велике майбутнє».

Він сказав, що США готові прийняти мир і всіх, хто цього прагне. Одночасно він закликав світові держави, включаючи Росію та Китай, відмовитися від ядерної угоди 2015 року з Іраном та працювати над новою угодою.

Раніше у відповідь на вбивство впливового іранського військового лідера Касема Солеймані Іран завдав ракетного удару по американських військових об’єктах в Іраку. Іранське телебачення повідомляло про 80 загиблих.

Експерти оцінили промову Трампа як таку, що націлена на деескалацію ситуації. До цього американського президента закликали й американські політики, які також хотіли почути від президента його бачення подальшої політики на Близькому Сході.

У середу представники Республіканської та Демократичної партій США закликали президента США Дональда Трампа представити стратегічне бачення щодо Ірану.

«Імпульсивні рішення Дональда Трампа призвели до: голосування в Іраку про виведення військ США; ракетного удару Ірану по американських військових; відмови Ірану від ядерних обмежень. Нам не потрібно, щоб президент США зараз твітував картинки з американським прапором. Нам потрібно, щоб Трамп артикулював змістовну стратегію щодо Ірану», – заявив конгресмен-демократ Тед Лью.

До стриманості Трампа закликав і його союзник, впливовий сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

«На мою думку, удар у відповідь зараз не повинен бути самоціллю. Важливо представити просто і твердо стратегічні цілі щодо Ірану. Наші цілі: Іран має перестати бути найбільшим державним спонсором тероризму у світі; припинити накопичення балістичних ракет, яке загрожує стабільності регіону; провести переговори щодо ядерної угоди, яка надасть Ірану ядерну енергію, але позбавить його доступу до ядерної зброї. Кампанія максимального тиску на Іран з боку адміністрації США не просто приносить результат, а є найкращим способом досягнути наших стратегічних цілей», – заявив Грем.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.