Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міжнародні фінансові установи прогнозують важкі часи для української економіки

Економіка 3140 переглядів

Опубліковано - 9.04.2020 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Міжнародні фінансові установи прогнозують важкі часи для української економіки
Міжнародні фінансові установи прогнозують важкі часи для української економіки
У 2020 році валовий внутрішній продукт України впаде на 3,5%, прогнозує Світовий банк у своєму новому звіті.

Водночас у 2021-му очікують зростання на 3% і ще на 4% – у 2022-му, передає Радіо Свобода.

Світовий банк очікує, що інфляція зросте з 4,1% до 8,9% у 2020-му.

За оцінками установи, у 2019 році ВВП України зріс із 130,8 млрд доларів до 139,1 млрд.

Але непрості часи наступають не тільки для України.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що економічні наслідки від кризи, яку спричинив COVID-19, матимуть різко негативну динаміку щонайменше до наступного року, що стане найгіршим потрясінням для світу з часів Великої депресії.

Про це вона сказала у своєму спеціальному зверненні зі штаб-квартири МВФ "Протистояння кризі: пріоритети для глобальної економіки" 9 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми досі стоїмо перед величезною невизначеністю щодо масштабів і тривалості кризи (з COVID-19 – ред.). Однак уже зараз зрозуміло, що глобальне зростання різко зміниться в негативний бік у 2020 році", - зауважила глава Фонду.

Вона додала, що "насправді у МВФ прогнозують найгірше потрясіння з часів Великої депресії".

Як зазначила директор-розпорядник МВФ, ще три місяці тому в 2020 році очікувалося позитивне зростання доходу на душу населення у понад 160 країнах, які входять до складу Фонду. "Сьогодні цей показник перевернувся з ніг на голову: зараз ми прогнозуємо на цей рік, що понад 170 країн зазнають негативного зростання доходу на душу населення", - зауважила Георгієва.

При цьому, за її словами, криза зачепить найбільше економіки країн, що розвиваються, а також країни з низьким рівнем доходу.

Водночас, за даними глави Фонду, якщо пандемія згасне в другій половині 2020 цього року, МВФ прогнозує часткове відновлення темпів економічного зростання в 2021 році. "Але знову ж, підкреслюю, існує величезна невизначеність щодо прогнозу: він може погіршитися залежно від багатьох факторів, в тому числі тривалості пандемії", - зазначила Георгієва.

Тим часом, глава Фонду назвала "обнадійливою новиною" те, що всі уряди почали діяти й переважно скоординовано. "У нашому Бюджетному віснику, що буде оприлюднений наступного тижня, йтиметься, що країни по всьому світу вжили фіскальних заходів на суму близько 8 трлн дол. Крім того, були реалізовані масштабні монетарні заходи G20 та іншими", - підкреслила вона.

У цьому зв’язку директор-розпорядник МВФ назвала чотири пріоритети, які мають стати "мостом для відновлення" глобальної економіки. Серед них – належна підтримка національних систем охорони здоров’я; захист бізнесу та фізичних осіб фіскальними спрощеннями й соціальною допомогою. Крім того, в пріоритеті мають стати кроки щодо зменшення стресу для національних фінансових систем, а також планування фази економічного відновлення з мінімізацією потенційних наслідків кризи.

Георгієва також нагадала, що МВФ має 1 трлн дол. кредитних засобів, на які вже зараз претендують 90 країн-членів Фонду. Крім того, Виконавча рада МВФ погодила розширення доступу до надзвичайних фондів "що дозволить нам задовольнити очікувану потребу у фінансуванні близько 100 млрд дол.". За її словами, розглядаються й інші інструменти, в тому числі відтермінування заборгованості для країн з низьким доходом.

"Ми ще не знаємо, як зміняться наші економіки та спосіб життя, але ми знаємо, що вийдемо з цієї кризи більш гнучкими", - підсумувала директор-розпорядник МВФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.