Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія використовує дезінформацію, щоб розпалювати конфлікт між церквами в Україні

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 2878 переглядів

Опубліковано - 11.06.2020 10:07 | Всі новини | Версія для друку

Росія використовує дезінформацію, щоб розпалювати конфлікт між церквами в Україні
Росія використовує дезінформацію, щоб розпалювати конфлікт між церквами в Україні
Уряд США засуджує залякування християнських та мусульманських релігійних груп російською окупаційною владою у Криму і закликає міжнародну спільноту звернути увагу на релігійні зловживання на півострові.

Про це йдеться у звіті Державного департаменту США до Конгресу на тему дотримання релігійних свобод у світі.

Зокрема, документ свідчить про те, що в Криму продовжують переслідувати та залякувати представників релігійних меншин, серед них - членів Української православної церкви, кримських татар-мусульман, Українську греко-католицьку церкву, свідків Єгови.

Російські ЗМІ намагаються посіяти підозри та страх щодо певних релігійних груп, мовиться у документі, зокрема щодо мусульман-кримських татар. Російські ЗМІ часто змальовують їх як людей, причетних до ісламістських угруповань.

“Окупаційна влада продовжує затримувати та ув’язнювати кримських татар, особливо, якщо людей підозрюють у причетності до мусульманської політичної організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії, але легальна в Україні”, - йдеться у звіті Державного департаменту США.

Державний секретар США Майк Помпео під час презентації звіту про релігійні свободи наголосив, що в Криму продовжуються переслідування представників релігійних меншин та регулярно порушуються права людини.

“З 2015 року Росія призвала на військову службу тисячі мешканців Криму. А тих, хто не погоджувався, карали за кримінальними звинуваченнями. Росія мусить припинити репресії щодо тих, хто виступає проти окупації, звільнити несправедливо ув’язнених українців, і повернути повний контроль над Кримом. Крим - це Україна”, - зазначив Дежсекретар США Майк Помпео.

На сході України не мають змоги зареєструватись більшість релігійних груп, які визнані українським законодавством.

“Сили, контрольовані Росією, продовжують використовувати будівлі релігійних меншин у якості військових установ”, - мовиться у звіті.

Росія продовжує використовувати дезінформацію, щоб розпалювати конфлікт в Україні між церквами, - звітують у Державному департаменті США.

У документі йдеться також, що загалом в Україні зменшилась кількість випадків антисемітизму, порівняно з попередніми роками. Між тим, доповідачі зауважують, що розслідування щодо антисемітського вандалізму в Україні зазвичай закінчуються безрезультатно.

Має місце також дискримінація релігійних меншин на місцевих рівнях, пише звіт, зокрема, коли йдеться про виділення земель для будівель релігійного призначення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.