Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Білорусь проведе військові збори резервістів поблизу кордону з РФ

Світ навколо нас 2017 переглядів

Опубліковано - 4.08.2020 16:50 | Всі новини | Версія для друку

Білорусь проведе військові збори резервістів поблизу кордону з РФ
Білорусь проведе військові збори резервістів поблизу кордону з РФ
Білорусь проведе навчальні збори для резервістів у Вітебській області (межує зі Смоленською і Псковською областями РФ) з 11 серпня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Речник білоруського Міноборони Наталія Гаврусік, коментуючи повідомлення в Telegram-каналах про масове розсилання повісток білоруським військовозобов’язаним, заявила, що підготовка військово-навченого резерву на військових зборах - безперервний процес, військовозобов’язані постійно призиваються на збори різної тривалості протягом року.

Напередодні деякі Telegram-канали повідомили, що у Вітебській області Білорусі військкомати сповіщають військовозобов’язаних про збори. Вони повинні з’явитися в пункти збору 10 серпня, тобто на наступний день після голосування на президентських виборах.

Основний день голосування заплановано на 9 серпня (дострокове голосування пройде з 4 до 8 серпня).

Військові збори у Вітебській області пройдуть також на тлі інциденту з затриманням під Мінськом 33 росіян, яких вважають причетними до ПВК "Вагнера" ​​і підозрюють у намірі організувати масові заворушення в період виборчої кампанії. Повідомлялося також, що на території Білорусі перебувають ще близько 170 бойовиків.

МЗС України отримало список затриманих у Білорусі бойовиків приватної військової компанії Вагнера і передало цей документ компетентним органам для перевірки на предмет вчинення цими особами злочинів в Україні та участі у воєнних діях.

Офіс генерального прокурора України інформував компетентні органи Білорусі про наміри вимагати екстрадиції затриманих на її території учасників збройного конфлікту на Сході України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.