Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Через неякісний зварний шов сталася аварія на газогоні

Надзвичайна подія Регіон: Київська область 2809 переглядів

Опубліковано - 25.09.2020 17:21 | Всі новини | Версія для друку

Через неякісний зварний шов сталася аварія на газогоні
Через неякісний зварний шов сталася аварія на газогоні
Причиною аварії газопроводу біля Чабанів Київської області найімовірніше стала невідповідна якість зварного з’єднання, через що відбулася розгерметизація газогону.

Про це 25 вересня заявили у пресслужбі компанії «Оператор ГТС України», передає Радіо Свобода.

«Станом на сьогодні газопровід КЗУ-1 відновлений для транспортування газу в штатному режимі, аварійно-відновлювальні роботи на пошкодженій ділянці біля смт Чабани Київської області були проведені в установлений термін та завершені 18 вересня. Наразі продовжує працювати Комісія з розслідування причин інциденту, але виходячи з уже зібраної інформації, з високою ймовірністю можна констатувати, що розгерметизація сталась через невідповідної якості зварне з’єднання, допущене при будівництві газогону», – зазначив головний інженер компанії Юрій Зябченко.

Зазначається, що оператор ГТС вже передбачив заходи, які мають унеможливити виникнення подібних інцидентів у подальшому. Зокрема, додаткову увагу приділять газопроводам, які проходять поблизу населених пунктів.

«Зараз розробляємо окрему програму додаткових обстежень та відповідно капітального ремонту трубопроводу з перевипробуванням на ділянках, де буде така необхідність. За нашими оцінками, це дасть можливість трикратно підвищити надійність таких газопроводів та виключити повторення аварійних ситуацій з причин руйнування монтажних з’єднань, на яких був допущений брак при будівництві», – мовиться у повідомленні.

Інцидент на газовому трубопроводі високого тиску Уренгой – Помари – Ужгород, який постачає газ до Європи, стався близько 00:20 15 вересня. О 1:10 подачу газу перекрили. Жертв та постраждалих немає. Попередня причина аварії – розгерметизація газопроводу. «Оператор ГТС» повідомив, що роботу ділянки магістрального газопроводу біля Чабанів відновлять за два-три дні.

У Міністерстві енергетики повідомили, що транзит газу до Європи забезпечений у «заявлених об’ємах».

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 292 Кримінального кодексу України (пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.