Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Анатолій Гриценко: Евакуювати українців з Сектора Гази без ризику для життя - неможливо

Надзвичайна подія 7066 переглядів

Опубліковано - 20.06.2007 00:37 | Всі новини | Версія для друку

Анатолій Гриценко: Евакуювати українців з Сектора Гази без ризику для життя - неможливо
Анатолій Гриценко: Евакуювати українців з Сектора Гази без ризику для життя - неможливо
Евакуювати без ризику для життя українців з Сектора Гази неможливо. Про це заявив журналістам міністр оборони України Анатолій Гриценко. Близько двухсот громадян України лишаються заручниками нового збройного конфлікту і Палестині.

За його словами, поки ще не створені умови для перевезення людей до місцевості, звідки їх може забрати український літак. У аеропорту "Бориспіль" чекає наказу для вильоту літак Ту-154 Б2, на борту якого сформована бригада військових медиків. За словами міністра, є ще другий військово-транспортний літак Іл-76, який чекає наказу для вильоту на аеродромі в Мелітополі.

Близько двохсот українців буде евакуйовано з сектора Гази

166 громадян України, з яких більше сотні - діти, мають намір залишити сектор Гази, захоплений кілька днів тому бойовиками руху "Хамас". Крім того, зараз виїзду з сектора Гази чекають 141 громадянин Росії, 19 громадян Молдови, Казахстану і Білорусі. В основному це - жінки, що вийшли заміж за палестинців, та їх діти.

Нагадаємо, кабінет міністрів виділив МЗС України 450 тис. грн для здійснення невідкладної евакуації в Україну з території Палестинської Національної Автономії (сектор Гази) українських громадян і членів їхніх сімей у зв'язку з політичною ситуацією, яка склалася в цій державі. Розпорядження Мінфіну підписав 15 червня прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Витрати здійснюватимуться за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Як повідомлялося раніше, у зв'язку із загостренням ситуації в секторі Газа ПНА до посольства України в Ізраїлі звернулися громадяни України, які проживають у даному регіоні, з проханням вивезти їх за межі зони бойових дій. МЗС України звернулося до Міноборони з проханням розглянути можливість виконання спецавіарейсу з України до аеропорту однієї з сусідніх із Ізраїлем країн і назад в Україну. Міністром оборони України А.Гриценком невідкладно було ухвалено рішення задіяти для проведення евакуаційної операції літак Ту-154 Б2 Державного підприємства МО України "Українська авіаційна транспортна кампанія (УАТК)".

В даний час літак знаходиться в повній готовності до вильоту. Він завантажений провіантом, водою і має на борту групу військових медиків. За словами президента авіаційної компанії Віталія Попова, екіпаж літака складається з найдосвідченіших льотчиків, які мають досвід проведення евакуаційних операцій, зокрема з Африканського континенту.

Нагадаємо, 14 червня президент Палестинської Автономії Махмуд Аббас розпустив коаліційний уряд автономії і оголосив надзвичайний стан. Проте "Хамас" не підкорився рішенню президента. М.Аббас призначив нового прем'єр-міністра, яким став представник руху ФАТХ Салам Файяд. За повідомленням радіо "Свобода", Захід демонстративно підтримує М.Аббаса і С.Файяда, ігнорує ХАМАС, але намагається надати гуманітарну допомогу населенню сектора Гази в обхід структур ісламістів. Голова ПНА вже заявив, що готовий відновити серйозні мирні переговори з Ізраїлем. Помічники М.Аббаса повідомили, що палестинський лідер говорив про це по телефону із президентом США.

Боротьба між "Фатхом" (прихильником мирних переговорів з Ізраїлем) та "Хамасом" (ісламським рухом, який виступає за знищення Ізраїлю та створення теократичної Палестинської держави) - це фактично боротьба за владу в Палестині.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.